Mestarien liigaa on kaksi kierrosta jäljellä ja panokset viimeisissä peleissä on korkeat. Tänään vuorossa ovat lontoolaisjoukkueet. Kaksikosta Arsenal on pakkovoiton edessä.

Arsenal hakee kuittausta avauskierroksen yllättäjästä

Arsenal on selkä seinää vasten, kun Emiratesille vieraaksi saapuu Dinamo Zagreb. Tykkimiehet hävisi Dinamolle avauskierroksella Kroatiassa. Kärsittyään tappion myös Olympiakosille ja Bayern Münchenille, toiseen pistemenetykseen ei ole varaa.

Kenraaliharjoitus illan koitokseen ei sujunut suunnitelmien mukaan West Bromwichin yllättettyä lauantaina Tykkimiehet kotikentällään. Helppoa valmistautumisesta ei tee myöskään lontoolaisia kohdannut loukkaantumissuma. Keskikentällä sivussa ovat Francis Coquelin, Mikel Arteta, Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere, Tomas Rosicky ja Aaron Ramsey. Hyökkäyksestä puuttuvat sekä Danny Welbeck että Theo Walcott. Näin ainoa vaihtoehto kärkeen on Olivier Giroud.

Tykkimiehistä seurata kannattaa erityisesti Mesut Özilin otteita. 11 maalisyöttöä kauden aikana tehnyt saksalaistaituri on alustanut maalin seitsemässä perättäisessä ottelussa. Hyvässä vireessä on myös ykköskärki Giroud. Ranskalainen on takonut kuluvalla kaudella seitsemän osumaa.

Dinamolla on neljän kierroksen jälkeen Arsenalin tapaan kolme pistettä kasassa. Voitto Lontoosta olisi siis kroatialaisaltavastaajille elintärkeä. Jos joukkue olisi onnistunut säilyttämään johtonsa Kreikassa, saattaisi Tykkimiesten jatkomahdollisuudet olla nyt lähes olemattomat.

Kotimaassaan Zagrebilaisseura on pelannut viime aikoina kelpo hyvin. Viidestä viimeisestä ottelusta voitto on irronnut kolmesta ja sarjassa joukkue on toisena. Loukkaantumisia Dinamolla ei ole yhtä lailla kuin Arsenalilla. Tärkeimpänä toppariosastolta puuttuu Kroatian maajoukkuetoppari Gordon Schildenfeld.

Dinamon leiristä huomiota kannattaa kiinnitttää bosnialaiskärki Armin Hodziciin. 21-vuotias nuorukainen on iskenyt 12 otteluun yhdeksän maalia Kroatian pääsarjassa.

Arsenalin loukkaantumiset vaikeuttavat lontoolaisten urakkaa. Varsnkin Coquelinin loukkaantuminen lauantaina oli Tykkimiehille paha takaisku. Ranskalaisen mahdollisesti rikkovassa roolissa korvaava Mathieu Flamini on avannut kuluvalla kaudella vain yhden ottelun Valioliigassa. Pelituntumassa saattaa siis olla puutteita.

Vahva kotietu ja materiaali tekee kuitenkin Arsenalista selvän suosikin voittajaksi. Tykkimiehet kaapivat pakkovoiton kolmannella kierroksella Bayern Münchenistä. Nyt tehtävä on ainakin edellämainittua helpompi. Vaikka voitto tänään irtoaisi

Veikkaus: Arsenal voittaa 3-1.

Chelsea vierailee heittopussin luona

Chelsea otti edellisellä kierroksella tärkeän edistysaskeleen kohti jatkopaikkaa voittamalla Kiovan Dynamon. Nyt Blues hakee vierasvoittoa jumbojoukkue Maccabi Tel Avivista. Israelilaisseura on hävinnyt tähän mennessä jokaisen ottelunsa.

Maccabilla ei Mestarien liigassa enää suurempaa panosta ole. Mahdollisuudet jatkoon ovat jo karanneet käsistä. Eurooppa-liiga-paikkakin kaipaisi ihmenousun. Nimimiehiä israelilaisten leiristä ei löydy. Materiaali koostu pääasiassa kotimaisista pelaajista.

Kotimaansa sarjassa israelilaisseura on ollut ylivoimainen. Viimeisen kolmen vuoden aikana on irronnut saman verran mestaruuksia. Maccabi pääsee tiistain peliin lähes täydellä miehistöllä.

Chelsean ympärillä on viime aikoina vellonut. Sarjasijoitus Valioliigassa näyttää lauantain Norwich-voitosta huolimatta sijaa 15. Myös päävalmentaja José Mourinholla on kohtalon kierrokset menossa. Portugalilainen on jo saanut omistukselta julkisen tuen. Näin tulosta on jatkossa tultava.

Chelsean on puuttunut koko syksyn ykkösvahti Thibaut Courtois. Belgi lähestyy pelikuntoa, mutta toipuminen on toistaiseksi vielä vaiheessa. Kärjestä puuttuu alisuorittanut Radamel Falcao.

Chelsealle hyvää tietää, että ykköskärki Diego Costa teki viime kierroksella ensimmäisen maalinsa useampaan kierrokseen. Espanjalaishyökkääjällä on ollut muiden avainpelaajien tapaan alkukaudesta suoriutumisvaikeuksia. Jospa se kuuluisa apina viimeinkin putosi selästä.

Sen sijaan kahtena viime kautena Valioligan eliittiin kuuluneen laiturin Eden Hazardin kausi näyttää synkältä. Belgi ei ole tehnyt lukuisista mahdollisuuksista huolimatta tällä kaudella ainuttakaan maalia.

Rivit ovat rakoilleet myös alakerrassa. Chelsea on päästänyt Valioliigassa kuudenneksi eniten maaleja. Viime kaudella puolustus oli sarjan paras.

Maccabi pelaa enää kunniasta. Israelilaisseura ei ole myöskään materiaaliltaan edes heikoimpien Valioliiga-seurojen tasoa. Muu tulos kuin voitto olisi Chelsealle suuri pettymys. Niin selvät tasoerot näillä kahdella seuralla on.

Veikkaus: Chelsea voittaa 0-3.