On vaikea kuvitella, miten Arsenal onnistui häviämään Mestarien liigan vierasottelunsa Dinamo Zagrebille, niin ylivoimainen se oli tiistaina pelatussa ottelussa.

Ei ollut yllätys, että pakkovoiton edessä kotonaan pelannut Gunners piti palloa ottelun alun lähes koko ajan hallussaan. Pelattiin reilu vartti, ennen kuin Zagreb sai ensimmäistä kertaa useamman perättäisen syötön omilleen. Arsenal haki ensi minuuteista alkaen johtomaalia, mutta perinteiseen tapaan keskikentän suvereeni hallinta päättyi vastustajan puolustusseinään viimeisellä kenttäkolmanneksella.

Joka tapauksessa kotijoukkueen peli pyöri eri tavalla kuin tuskaisissa viime otteluissa. Johtuiko Dinamon heikkoudesta vai kyseisten pelaajien omasta terävyydestä, mutta etenkin Santi Cazorla, ja Valioliigassa usein tyhjää pyörimään jäävä Joel Campbell tuntuivat saavan hyvin sekä aikaa että myös aikaan pallon kanssa.

Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin kuitenkin Petr Cechin kenttäpäädyssä. Dinamon ensimmäinen kulmapotku oli vaaraton, kuten kaikki sen kulmat tämän jälkeenkin.

Arsenal hyökkäsi ja hyökkäsi, mutta lähes puolen tunnin ajan se näytti puskevan päätään seinään ilman tulosta. 29. minuutilla joukkue kuitenkin kaivoi pallon hyvin omalta alueeltaan ja lähti nopeaan hyökkäykseen niin, ettei Dinamo ehtinyt ryhmittyä puolustukseen.

Kaikkiaan kuusi Arsenalin pelaajaa kierrätti palloa, kunnes Mesut Özil pääsi tekemään itselleen melko harvinaisen puskumaalin.

Peli eteni tästä edelleen Gunners-hallinnassa, ja vain neljä minuuttia myöhemmin Alexis Sánchez siirsi pallon toistamiseen Zagrebin maaliin. Syötön boksin laidalta antoi nousuissaan läpi koko ottelun terävänä ollut puolustaja Nacho Monreal.

Ennen taukoa ei lisämaaleja nähty, vaikka Özil kävikin melko lähellä toisen osumansa iskemistä. Viimeistään 2-0-maalin jälkeen Dinamon pelaajat alkoivat vaikuttaa todella väsyneiltä Arsenalin nopean syöttöpelin keskellä.

Maalintekijöiden, ja edellä mainittujen pirteiden esiintyjien lisäksi Olivier Giroud näytti ensimmäisellä jaksolla hyvää asennetta ja taistelutahtoa puolustuspäässä, voittaen useita tärkeitä palloja.

Piristäviä, tarpeellisia ja outojakin vaihtoja

Jo toisen jakson alkuminuuteilla Arsenalilla oli tilaisuus tehdä kolmas maali. Giroud ohitti kulmatilanteessa puskullaan maalivahdin, mutta oikein sijoittunut viivamies siivosi pallon pois.

Vaikka tilanne oli tauolla vasta 2-0, tuntui ottelu ratkenneen jo hyvissä ajoin. Zagrebin 57. minuutilla sisään tullut vaihtomies El Arbi Soudani tosin piristi joukkueensa peliä, ja loi muutaman potentiaalisen maalipaikan.

Arsenal puolestaan vaihtoi 67. minuutilla kentälle vasta edellisenä päivänä loukkaantumisen jäljiltä harjoituksiin palanneen Aaron Ramseyn, Olivier Giroudin tilalle. Ehkä hieman omituinen ratkaisu ottaa juuri tervehtynyt pelaaja sisään, tilanteen ollessa kuitenkin täysin joukkueen hallinnassa.

Kolme minuuttia vaihdon jälkeen, ottelun 70. peliminuutilla Sánchez tuplasi maalimääränsä hienon yhteispelin jälkeen. Héctor Bellerín kaivoi pallon laidalta Campbellille, jonka syöttö vapautti chileläisen kiertämään maalivahdin; 3-0.

Sánchez oli ottelun selkeä hahmo. Kahden tehdyn maalin lisäksi mies ajoi boksiin tilanteessa, josta moni vaati rangaistuspotkua. Muutamat akrobaattiset haltuunotot ja raivokas eteenpäin pyrkiminen ilahduttivat tykkimiesten kannattajia läpi pelin.

88. minuutilla Sánchez syötti vielä taiturimaisesti pallon Özilille, jonka toinen puskumaali oli erittäin lähellä.

Arsenal vaihtoi ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kentälle vielä Mathieu Debuchyn ja Calum Chambersin.