Maailmanlaajuinen pelaajien jalkapalloliitto FIFPro ja Fifa on julkaissut 55 pelaajan ehdokaslistansa vuoden tähdistöjoukkueeseen. Joukkueen valitsevat pelaajat ja äänestykseen osallistuu lähes 25000 ammattilaisjalkapalloilijaa 70 eri maasta. Äänestäjät valitsevat yhden maalivahdin, neljä puolustajaa, kolme keskikenttäpelaajaa ja kolme hyökkääjää.

Ehdokkaita löytyy tämän vuoden joukkueeseen myös Valioliigasta. Maalivahtiosastolla ainoana miehenä edustaa Manchester Unitedin David De Gea. Puolustajia on kolme. Chelsean Branislav Ivanovicin ja Manchester Cityn topparin Vincent Kompanyn lisäksi ehdokkaisiin mahtuu yksi englantilainen. Bluesin kokenut John Terry.

Keskikentällä ehdokkaita on myös kolme. Manchester Cityn kaksikko Yaya Touré ja David Silva sekä Chelsean laituri Eden Hazard. Hyökkäyksessä saman verran. Cityn Sergio Agüero, Arsenalin Alexis Sánchez ja englantilaisista Unitedin kapteeni Wayne Rooney.

Vuoden joukkue julkistetaan 11. päivä tammikuuta 2016 Fifan Ballon d’or -palkintogaalassa. Gaala järjestetään Sveitsissä Zürichin kongressitalolla.

Äänestystapaan voit tutustua enemmän tästä linkistä.

Ehdokaslista vuoden joukkueeseen

Maalivahdit (5): Gianluigi Buffon (Italia/Juventus), Iker Casillas (Espanja/FC Porto), David De Gea (Espanja/Manchester United), Keylor Navas (Costa Rica/Real Madrid) and Manuel Neuer (Saksa/FC Bayern München).

Puolustajat (20): David Alaba (Itävalta/FC Bayern München), Jordi Alba (Espanja/FC Barcelona), Jérôme Boateng (Saksa/FC Bayern Munich), Daniel Carvajal (Espanja/Real Madrid), Giorgio Chiellini (Italia/Juventus), Dani Alves (Brasilia/FC Barcelona), David Luiz (Brasilia/Paris Saint-Germain), Diego Godín (Uruguay/Atlético Madrid), Mats Hummels (Saksa/Borussia Dortmund), Branislav Ivanović (Serbia/Chelsea), Vincent Kompany (Belgia/Manchester City), Philipp Lahm (Saksa/FC Bayern Munich), Marcelo (Brasilia/Real Madrid), Javier Mascherano (Argentiina/FC Barcelona), Pepe (Portugali/Real Madrid), Gerard Piqué (Espanja/FC Barcelona), Sergio Ramos (Espanja/Real Madrid), John Terry (Englanti/Chelsea), Thiago Silva (Brasilia/Paris Saint-Germain) ja Raphaël Varane (Ranska/Real Madrid).

Keskikenttäpelaajat (15): Thiago Alcântara (Espanja/FC Bayern München), Xabi Alonso (Espanja/FC Bayern München), Sergio Busquets (Espanja/FC Barcelona), Eden Hazard (Belgia/Chelsea), Andrés Iniesta (Espanja/FC Barcelona), Toni Kroos (Saksa/Real Madrid), Luka Modrić (Kroatia/Real Madrid), Andrea Pirlo (Italia/New York City FC), Paul Pogba (Ranska/Juventus), Ivan Rakitić (Kroatia/FC Barcelona), James Rodríguez (Kolumbia/Real Madrid), David Silva (Espanja/Manchester City),Yaya Touré (Norsunluurannikko/Manchester City), Marco Verratti (Italia/Paris Saint-Germain) ja Arturo Vidal (Chile/FC Bayern München).

Hyökkääjät (15): Sergio Agüero (Argentiina/Manchester City), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Ranska/Real Madrid), Douglas Costa (Brasilia/FC Bayern Munich), Cristiano Ronaldo (Portugali/Real Madrid), Zlatan Ibrahimović (Ruotsi/Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Puola/FC Bayern München), Lionel Messi (Argentiina/FC Barcelona), Thomas Müller (Saksa/FC Bayern Munich), Neymar (Brasilia/FC Barcelona), Arjen Robben (Hollanti/FC Bayern Munich), Wayne Rooney (Englanti/Manchester United), Alexis Sánchez (Chile/Arsenal), Luis Suárez (Uruguay/FC Barcelona) and Carlos Tevez (Argentina/Boca Juniors).

Muokkaus 26.11.2015 klo 14:42 Linkki äänestystapaan lisätty.