Chelsea saattaa vahvistua viimeistään ensi kesänä Alex Teixeiralla. Shakhtar Donetskin hyökkäävä keskikenttäpelaaja kertoi brasilialaisen Lance!lehden haastattelussa, että Chelsea on tarjouksen tehneiden seurojen joukossa.

– Mitä olen nähnyt ja mitä agenttini on kertonut, Chelsea, Juventus ja PSG ovat tehneet tarjouksen. Chelsea ja Juventus ovat pidemmällä neuvotteluissa. Mihin ikinä menenkään, olen iloinen, Teixeira sanoi.

Brasilialaispelaaja myönsi heti perään, että nimenomaan Valioliiga kiinnostaisi.

– Se on unelmani. Mielestäni se on maailman paras sarja, maailman kilpailluin. Olen iloinen, että olen saanut tarjouksen Chelsealta.

25-vuotias Teixeira arvioi, että siirto toteutuu todennäköisesti vasta kuluvan kauden päätyttyä.

– Luulen, että tammikuussa siirron toteutuminen on hankalaa sillä se on keskellä kautta. Shakhtar on sanonut, ettei minua päästetä lähtemään tammikuussa vaan vasta kauden jälkeen.

Teixeiran halusta siirtyä Chelseaan kertoo myös se, miten hän kuvaili lehtihaastattelussa manageri José Mourinhoa.

– Maailman paras valmentaja. Uskon, että opin häneltä paljon. Toivon, ettei hän nyt lähde Chelseasta. Haluan tehdä töitä hänen alaisuudessaan ja menestyä hänen joukkueessaan.

Teixeira on Vasco da Gaman kasvatti, joka siirtyi Shakhtariin jo vuonna 2010. Ukrainalaisjoukkueen paidassa hän on iskenyt yhteensä 86 maalia ja antanut 26 maalisyöttöä 220 ottelussa. Tällä kaudella Teixeira on kantanut hyökkäyspäässä joukkuetta reppuselässään. Kaikki kilpailut mukaan lukien 23 ottelussa on syntynyt tehot 23+5.