Marraskuu on takana, joten on aika taas koota yhteen kuukauden parhaimmisto. Tämänkertainen tähdistö sisältää runsaasti syksyn sensaatiojoukkue Leicesterin väriä.

Muodostelmana on nyt käytössä 4-2-2-2. Suluissa oleva numero kertoo kuinka monta kertaa kyseinen pelaaja on valittu kuukauden joukkueeseen.

Maalivahti

Asmir Begovic (Chelsea) (1)

Chelsea kohensi marraskuussa ainakin tuloksellisesti otteita ja häviöitäkin tuli vain yksi kolmesta. Kaksi viimeistä ottelua olivat Asmir Begovicin nollapelejä. Bosnialainen piti maalinsa puhtaana Norwichia ja Tottenhamia vastaan. Päästettyjä maaleja kuukauden aikana oli vain yksi.

getty_BegovicAsmir2015926
Kuva: Getty Images

Puolustus

Christian Fuchs (Leicester) (1)

Christian Fuchsilta nähtiin lauantaina Manchester Unitedia vastaan upea tarjoilu Jamie Vardyn ennätysosumaan. Itävallan maajoukkueen laitapuolustaja loisti marraskuun aikana kirkkaana Leicesterin alakerran johtohahmona. 15 syötönkatkoa ja 16 purkupalloa on kolmeen otteluun kova saldo. Sopeudettuaan Valioliigaan Fuchs on viimeistään nyt kiinnittänyt itsensä pysyvästi Leicesterin avaukseen.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Sebastián Coates (Sunderland) (1)

Sam Allardyce sai marraskuussa Sunderlandin puolustuksen ruotuun, eikä joukkue päästänyt kuukauden alussa pelatun Everton-ottelun jälkeen kuin yhden maalin. Suuressa roolissa kahdessa nollapelissä olivat myös Sebastián Coatesin esitykset. Uruguaylaisen vahvin osa-alue oli syötönkatkot, joita toppari teki kuukauden aikana 16, eli puolustajista suurimman määrän Valioliigassa. Voitettuja taklauksia Coátesilla oli marraskuussa viidenneksi eniten sarjassa.

SUNDERLAND, ENGLAND - OCTOBER 03: Sebastian Coates of Sunderland and Diafra Sakho of West Ham United compete for the ball during the Barclays Premier League match between Sunderland and West Ham United at the Stadium of Light in Sunderland, United Kingdom. (Photo by Steve Welsh/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Virgil van Dijk (Southampton) (1)

Virgil van Dijk oli marraskuussa toppariosastolla Southamptonille kapteeni José Fonteakin tärkeämpi tukipilari. Varsinkin ilmatilassa hollantilainen oli eliittiä. 22 voitettua pääpalloa oli kuukauden suurin määrä Valioliigassa. Purkupalloja keskuspuolustaja siivosi omalta alueelta 28 kappaletta. Ottaen huomioon vielä Southamptonin kaksi nollapeliä, on van Dijk paikkansa ansainnut.

during the Barclays Premier League match between Southampton and Leicester City at St Mary's Stadium on October 17, 2015 in Southampton, England.
Kuva: Getty Images

Kyle Walker (Tottenham) (1)

Tottenham ei hävinnyt marraskuun aikana otteluakaan voittaen puolet neljästä pelistään. Oikean laitapuolustajan paikalla vahvan kuukauden pelasi Kyle Walker. Nopea englantilaispuolustaja suoritti marraskuussa 13 syötönkatkoa ja siivosi pallon 21 kertaa omalta alueelta. Walker onnistui myös kerran maalinteossa osuttuaan West Hamin verkkoon.

Tottenham Hotspur v Everton - Premier League
Kuva: Getty Images

Keskikenttä

N’Golo Kanté (Leicester) (1)

Leicesterin sensaatiomaisen syksyn ohella esiin ovat nousseet hyökkäävämmät pelaajat, kuten Riyad Mahrez ja Jamie Vardy. Vähemmälle huomiolle on jäänyt esimerkiksi Lillestä kesällä värvätty N’Golo Kanté. Puolustava keskikenttäpelaaja suoritti marraskuussa eniten syötönkatkoja koko Valioliigassa. 21 katkon lisäksi ranskalainen voitti yli puolet taklauksistaan. Näin Kanté on oikea mies keskikentän puolustavampaan rooliin.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Mousa Dembélé (Tottenham) (1)

Mousa Dembélén asetamme kuukauden kentällisessä Kantén rinnalle keskikentän pohjalle. Belgi oli marraskuussa Spursin todellinen taistelusielu vietyään peräti 94 prosenttia 1vs1-tilanteista. Taklauksia belgi voitti kolmanneksi eniten Valioliigassa. Fyysinen keskikenttäpelaaja onnistui myös kerran maalinteossa.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Mesut Özil (Arsenal) (2)

Mesut Özil on tällä hetkellä tärkein palanen Arsenalin hyökkäyspeliä. Saksalaistaituri pääsi tehoille kuukauden jokaisessa kolmessa ottelussa. Tottenhamia ja West Bromwichia vastaan keskikenttäpelaaja syötti Tykkimiesten ainoan maalin. Lauantaina saksalainen osui itse Norwichin verkkoon. Lisäksi Özil teki yhdeksän avainsyöttöä. Näistä syistä Arsenalin keskikenttäpelaaja on tälläkin kertaa joukkueessa mukana.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Ross Barkley (Everton) (1)

Ross Barkleyn otteita on leimannut ailahtelevuus. Marraskuussa keskikenttäpelaaja oli kuitenkin Evertonin tärkeimpiä yksilöitä. Englantilaispelaaja loikin eniten paikkoja koko Toffeesin joukkuessa ja antoi yhdeksän avainsyöttöä, eli kuudenneksi suurimman määrän Valioliigassa. Barkleyn marraskuun tehot irtosivat kahdesta viimeisestä ottelusta. Aston Villaa vastaan tilille kertyi kaksi maalia ja yksi maalisyöttö. Bournemouthin verkkoon Barkley osui lauantaina kerran ja syötti yhden maalin.

during the Barclays Premier League match between Everton and Aston Villa at Goodison Park on November 21, 2015 in Liverpool, England.
Kuva: Getty Images

Hyökkäys

Jamie Vardy (Leicester City) (3)

Valioliigan syksyn ylivoimaisimman hyökkääjän listalla mukanaolo ei yllätä ketään. Jamie Vardy teki lauantaina historiaa Ruud van Nistelrooyn kaikkien aikojen maaliputken. Ottelu Manchester Unitedia vastaan oli 11 perättäinen, missä Leicester-kärki onnistui maalinteossa. Kokonaisudessaan salamannopea englantilainen takoi kuukauden aikana kolme osumaa.

LEICESTER, ENGLAND - NOVEMBER 28: Jamie Vardy of Leicester City celebrates scoring his team's first goal during the Barclays Premier League match between Leicester City and Manchester United at The King Power Stadium on November 28, 2015 in Leicester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Kuva: Getty Images

Romelu Lukaku (Everton) (1)

Romelu Lukakua ei pysäyttänyt marraskuussa mikään. Belgi maalasi Evertonin kuukauden jokaisessa neljässä Valioliiga-ottelussa. Väkivahva hyökkääjä aloitti kuukauden tekemällä yhden osuman ja syöttämällä kaksi maalisyöttöä Sunderlandia vastaan. Hyvää starttia seurasivat neljä maalia kolmessa seuraavassa ottelussa. Tottenhamin Harry Kane oli tehokkuudessa lähellä Lukakua. Aavistuksen tasaisempi belgi on kuitenkin valintamme toiseksi kärjeksi.

Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Valmentaja

Claudio Ranieri (Leicester) (1)

Claudio Ranieri on tehnyt materiaalinsa nähden koko syksyn ajan erinomaista työtä Leicesterin peräsimessä. Marraskuun päätteeksi Foxes keikkuu kärjessä tasapisteissä Manchester Cityn kanssa. Kuukauden kolmesta Valioliiga-ottelusta Leicester voitti Watfordin ja Newcastlen. Ainoa pistemenetys tuli Manchester Unitedia vastaan. Sama saldo oli myös United-luotsi Louis van Gaalilla, mutta sallitaan paikka tällä kertaa Ranierille.

A.F.C. Bournemouth v Leicester City - Premier League
Kuva: Getty Images

Tilastot: Whoscored.com, Squawka