Jürgen Kloppin Liverpoolin peli näytti Liigacupin puolivälierissä hyvin paljon muutaman vuoden takaiselta Borussia Dortmundilta. Reds prässäsi korkealta, eikä jättänyt alun jälkeen Southamptonille saumoja käynnistää omaa peliään.

Erityisen synkkä ilta oli Saints-vahti Maarten Stekelenburgille. Hollantilainen päästi taakseen kuusi seitsemästä maalia kohti tulleesta laukauksesta Poolin naarattua jatkopaikan lukemin 1-6. Hyökkäyspäässä paluun tehnyt Daniel Sturridge ja Divock Origi viimeistelivät kahdestaan viisi osumaa. Nuori Origi päätti iltansa komeaan hattutemppuun.

Ottelu sai vierailija Liverpoolin kannalta avausminuutilla painajaismaisen alun. Ryan Bertrand eteni vauhdilla vasemmalta laidalta ja laittoi keskityksen keskustaa kohti hakien Sadio Manéa. Senegalilainen nousi tilanteessa Alberto Morenoa korkeammalle, eikä Adam Bogdanilla jäänyt saumoja torjua laiturin puskua. Saints salamannopeaan 1-0-johtoon.

Southampton oli neljä minuuttia myöhemmin lähellä kasvattaa lähes identtisellä tavalla etumatkaansa. Dusan Tadic vei vasemmalla laidalla kaksinkamppailun nuoren laitapuolustajan Connor Randallia vastaan, mutta Victor Wanyama puski serbin keskitykestä päin Bogdania. Yhdeksännellä minuutilla Tadic ohitti jälleen Randallin. Seurauksena nuorukainen joutui ottamaan varoituksen koskettuaan kädellään Saints-laiturin kasvoihin.

Liverpool sai pelistä kiinni avausjakson edetessä. Tasoitus syntyi 25. minuutilla, kun Joe Allenin upea korkea syöttö löysi vasemmasta laidasta Daniel Sturridgen. Englantilaishyökkääjä hämäsi Saints-puolustajaa valelaukauksella ja laittoi tarkan sijoituksen verkon perukoille. Ykköspyssy oli palannut.

Sturridge niittasi toisen vain muutama minuuttia myöhemmin. Emre Canilta tarkka pitkä syöttö keskustaan, josta sisään juossut kärkipelaaja ohjasi pallon jalalllaan Maarten Stekelenburgin taakse.

Sturridgen pikamaalit lamaannuttivat isäntien pelin lähes täysin. Näin pallo siirtyi Liverpoolille. Ensimmäisen jakson lisäajalla isännät kovivat vielä yhden takaiskun, kun Alberto Morenon kova laukaus rangaistusalueen takaa ohjautui Divock Origin jalasta maaliverkkoon. Tauolle Redsin 1-3-johdossa.

Pool jatkoi vyörymistään toisella puoliskolla. 68. minuutin kohdalla Origi pääsi tälläämään ottelun toisensa. Jordon Ibeltä hyvä tarjoilu rangaistusalueen sisään, josta nuori belgi upotti komean laukauksen isäntien maalin kattoon.

Muutama minuutti Origin osumasta Ibe pääsi tälläämään itse lukemat 1-5:een. Nuorukainen ajoi itse sisään keskustaan ja yllätti Stekelenburgin tujulla vedolla.

Jotta murskaus olisi täydellinen, kruunasi Origi vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ottelunsa hattutempulla. Illan viimeinen syntyi päällä Bradley Smithin keskityksestä. Näin Liverpool jatkoon lukemin 1-6.