Manchester City varmisti eilen D-lohkon voiton Mestarien liigassa.

City oli ottelussaan Gladbachia vastaan vielä puoliajalla 1-2 -tappiolla, mutta löysi ryhtinsä ja voitti pelin 4-2. Sevilla löi samaan aikaan Juventuksen kotonaan 1-0, joten lohkon voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Ykköstila varmisti sen, että City välttää seuraavia vastuksia arvottaessa omat lohkonsa voittaneet Real Madridin, Barcelonan ja Bayern Munchenin.

Sky Sportsin kommentaattorina toimivan Niall Quinnin mukaan ykkössija osoittaa Cityn kypsyneen askeleen eteenpäin.

– Näin yhteyden yleisön ja pelaajien välillä viimeisen kymmenen minuutin aikana. City oli loistava pallon kanssa. Yhteys sekä pelaajien kesken, että yleisön kanssa saattaa merkitä enemmän kuin mikään muu tällä kaudella, Manchesterin sinisiä itsekin kuusi kautta edustanut Quinn uskoo.

Irlantilainen sanoo, että mitä tahansa Manuel Pellegrini puhui joukkueelle tauolla, se näytti toimivan.

– He olivat hermostuneita ensimmäisellä jaksolla, mutta toiselle tultaessa joukkueen henkinen tila oli täysin toinen. Alussa ongelmissa olleet puolustajat näyttivät johtajilta kentällä.

City on sijoittunut kahdella viime kaudella Mestarien liiga -lohkonsa kakkoseksi, ja saanut molemmilla kerroilla vastaansa Barcelonan. Nyt sen mahdollisia vastustajia ovat muun muassa PSV ja Benfica. Otteluparit arvotaan 14. joulukuuta.