Sunnuntai huipentui kahteen yllätykselliseen taistoon. Kierroksen suurimmasta pommista vastasi Tottenhamin ryöstänyt Newcastle.

Origin kaukolaukaus pelasti Liverpoolin tappiolta

Jürgen Kloppin Liverpool jäi toista kertaa peräkkäin ilman voittoa Valioliigassa. West Bromwich oli lähellä yllättää vieraskentällä isäntänsä, mutta Divock Origin viime hetken tasoitus lisäajalla pelasti Redsille pisteen 2-2-lukemiin päättyneestä taistosta. Liverpoolin iltaa varjosti myös avaustoppari Dejan Lovrenin loukkaantuminen.

Liverpool aloitti maalinteon 21. minuutilla Jordan Hendersonin laitettua lähietäisyydeltä pallon verkkoon. Osuma oli paluun kuukausien tauon jälkeen tehneelle Reds-kipparille kauden ensimmäinen.

West Brom tasoitti juuri ennen taukoa. Liverpool-vahti Simon Mignolet tuli hölmösti kulmapotkutilanteessa vastaan maaliltaan ja Craig Dawson pääsi tälläämään 1-1-osuman tyhjään maaliin.

Baggies tuli tasoituksen voimalla vahvasti mukaan toiselle jaksolle. 73. minuutilla vieraat rokottivat uudelleen johtomaalilla. Jonas Olsson ohjasi pallon päällään Chris Bruntin kulmapotkusta verkkoon siirtäen komennon West Bromille.

Liverpool onnistui vielä kuin ihmeen kaupalla kampeamaan itselleen pisteen. Arvokas tasoitus syntyi lisäajan kuudennella minuutilla. Divock Origi tykitti 20 metrin tuntumasta tarkan laukauksen oikeaan alanurkkaan ratkaisten Liverpoolille tärkeän pisteen.

Newcastle kiri yllätysvoittoon

Viikko sitten Liverpoolin kaataneen Newcastlen vahvat otteet jatkuivat voitokkaalla tavalla vieraspelissä Tottenhamia vastaan. Spurs pelasi vahvan avausjakson ja pääsi tauolle Eric Dierin osuman turvin johtoasemassa. Puolustava keskikenttäpelaaja puski pallon Christian Eriksenin kulmapotkusta oikeaan ylänurkkaan.

Newcastle nousi toisella puoliskolla tasoihin noin varttia ennen pelin loppua. Fabricio Coloccini ohjasi vapaapotkun päällään maalinedustalle, missä pallo kimposi Chancel Mbemban ja Aleksandar Mitrovicin kautta onnekkaasti verkkoon.

Tasoitus siirsi hallinnan Harakoille ja kova työ palkittiin lisäajan kolmannella minuutilla vieraiden ratkaistua pelin vastaiskusta. Mitrovic pudotti pallon päällään Ayoze Pérezille, jonka laukaus yllätti Hugo Lloris’n. Newcastlelle toinen perättäinen voitto lukemin 1-2.