Boxing Dayn viimeisessä Valioliiga-ottelussa Southampton isännöi St. Mary’s Stadiumilla sarjakakkosta Arsenalia.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana molemmat joukkueet pääsivät hyvin keskityksillä sisälle rangaistusalueille. Varteenotettavia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty.

17. minuutilla Nacho Monreal oli lähellä viedä Tykkimiehet johtoon. Painava laukaus suuntautui kuitenkin suoraan kohti Maarten Stekelenburgia, eikä hollantilaisvahdilla ollut vaikeuksia saada palloa syliinsä.

Minuutti Monrealin yrityksen jälkeen Cuco Martina räjäytti St. Mary’s Stadiumin liitoksistaan. Ensimäisen Valioliiga-maalinsa tehnyt curacaolainen pommitti 30 metristä jäätävän ulkosyrjäkanuunan, eikä Petr Cechillä ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

39. minuutilla Theo Walcott heilutteli kotijoukkueen maaliverkkoja, mutta väärältä puolelta. Syöttöpörssin johtajan Mesut Özilin kulmapotku tavoitti englantilaisen pään, mutta pusku suuntautui nipin napin tolpan väärälle puolelle.

Kun ensimäistä puoliaikaa oli jäljellä parisen minuuttia, pääsi Shane Long läpiajoon Sadio Manén pystysyötöstä. Irlantilaisen ensimmäisen kosketus oli kuitenkin liian pitkä, ja pallo ajautui liian lähelle Arsenal-vahti Cechiä. Maalintekoyritys jäi lopulta torsoksi vippauksen mentyä yli maalin.

Puoliajalle lähdettiin Southamptonin 1-0-johdossa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia, siirtyivät Pyhimykset ottelussa 2-0-johtoon. Mané sai pallon oikeassa laidassa, ja syötti pallon kylmän viileästi Per Mertesackerin jalkojen välistä maalin eteen Shane Longille, jolla ei ollut vaikeuksia laittaa pelivälinettä verkon perukoille.

68. minuutilla St. Mary’s Stadium sai lisää herkkua päiväänsä, kun José Fonte puski pallon jo kolmannen kerran Petr Cechin selän taa. Ryan Bertrandin antama kulmapotku löysi tiensä portugalilaisen topparin päähän, ja Arsenal-puolustus oli voimaton.

Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Southampton neljäs maali oli erittäin lähellä. Long voitti Mertesackerin juoksukilpailussa, ja Petr Cech liukasteli. Hyökkääjän sijoitus lipui kuitenkin tolppaan.

Kun lisäaikaa oli pelattu parisen minuuttia, neljäs maali lopulta syntyi. Mertesacker hävisi jälleen juoksukilpailu Longille, eikä mies tällä kertaa erehtynyt vaan laittoi pallon varmasti etukulmaan.

Arsenal jatkaa tappiosta huolimatta sarjataulukossa toisella sijalla. Southampton sarjasijoitus on 12.

Valioliigan Tapaninpäivän kierros

Stoke-Manchester United 2-0 (2-0)

1-0 Bojan Krkic (19.)
2-0 Marko Arnautovic (26.)

Aston Villa-West Ham 1-1 (0-1)

0-1 Aaron Cresswell (45+2.)
1-1 Jordan Ayew Rp (62.)

Bournemouth-Crystal Palace 0-0 (0-0)

Chelsea-Watford 2-2 (1-0)

1-0 Diego Costa (32.)
1-1 Troy Deeney rp. (42.)
1-2 Odion Ighalo (56.)
2-2 Diego Costa (65.)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Oscar, (80.)

Liverpool-Leicester 1-0 (0-0)

1-0 Christian Benteke (63.)

Manchester City-Sunderland 4-1 (3-0)

1-0 Raheem Sterling (13.)
2-0 Yaya Touré (17.)
3-0 Wilfried Bony (22.)
4-0 Kevin De Bruyne (54.)
4-1 Fabio Borini (59.)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Wilfried Bony, (69.)

Swansea-West Bromwich 1-0 (1-0)

1-0 Ki Sung-Yong (9.)

Tottenham-Norwich 3-0 (2-0)

1-0 Harry Kane rp. (27.)
2-0 Harry Kane (42.)
3-0 Tom Carroll (80.)

Newcastle-Everton 0-1 (0-1)

0-1 Tom Cleverley (90+3)

Southampton-Arsenal 4-0 (1-0)

1-0 Cuco Martina (19.)
2-0 Shane Long (55.)
3-0 José Fonte (69.)
4-0 Shane Long (90+2)