Entinen Valioliiga-vahti Pavel Srnicek on kuollut. Newcastlea vuosina 1991-1998 yli 150 ottelussa edustanut tsekki sai joulukuun 20. päivänä sydänkohtauksen lenkkeillessään kotimaassaan Ostravassa.

Srnicek vietiin välittömästi sairaalaan, jota seurasi vaipuminen keinotekoiseen koomaan. Maalivahti oli kuollessaan vain 47-vuotias.

Srnicekin agentin Steve Wraithin mukaan vauriot miehen aivoissa olivat niin suuria, että häntä elossa pitäneet laitteistot päätettiin sammuttaa tiistai-iltapäivänä. Tsekkiläisvahti oli ollut vain 10 päivää ennen kuolemaansa Pohjois-Englannissa markkinoimassa uutta Pavel is Geordie-kirjaansa.

– Srinicek oli 10 päivää sitten Tynesidella kiertueella. Hän palasi kotimaahansa viettämään aikaa perheensä kanssa. Sparta Prahan maalivahti valmentajana hänellä oli kiireinen aikataulu. Srnicek meni ennen joulua lenkille, eikä palannut koskaan kotiin, Wraith kertoi Sky Sportsille.

– Srnicekin elämä on ollut koko jouluajan laitteiden varassa. Perhe on ollut kokoajan hänen tukenaan. Eilinen oli kriittinen päivä. Hänen päästään otettiin röntgenkuvat ja tulokset eivät olleet hyviä. Perheen täytyi tehdä sydäntäsärkevä päätös ja sulkea Srnicekiä elossa pitäneet laitteet. Ratkaisu johti Pavelin menehtymiseen 14:10 paikallista aikaa.

Srnicek oli pidetty persoona Newcastlen organisaatiossa. Entisistä pelaajista muun muassa Alan Shearer ja Steve Harper ilmaisivat Twitterissä surunsa joukkuetoverinsa menehtymisestä.

Alan Shearer

@alanshearer
So very, very sad to lose my friend and former teammate @PavelSrnicekUK My thoughts are with his family at this awful time. #NUFC #RIPPavel

Stephen Harper

@steveharper37
A truly beautiful soul has left this world far too early!! Thank you so much for everything you did for me Pav