Arsenalin manageri Arsène Wenger piti vuoden viimeisen ottelua ennakoivan lehdistötilaisuutensa keskiviikkona. Lauantain Newcastle-pelin lisäksi hän katsoi menneeseen vuoteen, ja otti kantaa spekulaatioihin muun muassa siirtoikkunasta.

– Kalenterivuosi oli meiltä melko hyvä. Joukkue on kasvanut henkisesti, ja olemme onnistuneet säilyttämään jatkuvuuden otteissamme suhteellisen hyvin. Voitimme FA Cupin, Community Shieldin, ja olemme vuoden päätteeksi Valioliigan kärjessä hyvissä asemissa. Toivotaan että vuosi 2016 on vieläkin parempi, Wenger summaa.

Hän ei odota suuria muutoksia pelaajien tervehtymistilanteeseen Newcastle-ottelun alla.

Mathieu Flamini on mahdollinen palaaja, mutta Alexis Sánchez esimerkiksi ei ehdi vielä tähän peliin. Hänen kuntonsa saattaa riittää jo FA Cupin otteluun Sunderlandia vastaan. Muuten joukkue, joka pelasi Bournemouthia vastaan, on pysynyt kunnossa.

Wenger ei usko Jack Wilsheren tämän hetkisen loukkaantumistilanteen vaarantavan hänen osallistumistaan Euroopan mestaruusturnaukseen ensi kesänä.

– En usko lainkaan, että sellaista vaaraa on. Kuten sanoin aiemmin, uskon hänen palaavan täyteen pelikuntoon helmikuun loppuun mennessä, ehkä jopa aiemmin. Kisat alkavat vasta kesäkuun 10. päivä.

Kysyttäessä, onko hänen joukkueensa riittävän kokenut voittamaan Valioliigan, Wenger jatkoi analyysiaan median ja niin sanotun yleisen mielipiteen suhteen.

– Ensinnäkin, yleinen mielipide ei ole aina kovin vakaa, se on aina liitoksissa edellisiin tuloksiin ja muuttuu koko ajan. Meillä ei ehkä ole montaa Valioliigan voittanutta pelaajaa, mutta joukkue on kypsynyt jatkuvasti luotettavammaksi parin vuoden aikana.

– Jos joku joukkue on meitä parempi kauden lopussa, niin sitten on. Tärkeintä on, että tiedämme antaneemme kaiken mahdollisen taistelussa Valioliigan voitosta. Meidän pitää keskittyä itseemme sen sijaan, että mietimme tavoitteidemme uhkaajia, ranskalainen sanoo.

Tammikuun siirtoikkunassa Arsenal-ikoni lupaa olla aktiivinen.

– Olemme muutamalla osa-alueella heikoilla, vahvistukset ovat tarpeen. Olen aktiivinen tammikuussa, ja olen jo ollutkin. Toistaiseksi en kuitenkaan voi vahvistaa kenenkään siirtoa.

Lähde: Arsenal