Kierroksen poimintamme on Liverpoolin ja Arsenalin välinen kohtaaminen. Loukkaantumissumasta kärsivä kotijoukkue yrittää kuroa kilpailijoiden etumatkaa kiinni taistelussa paikoista Euroopan kentille. Tykkimiehet puolestaan yrittää repiä eroa sarjakärjessä haastajiinsa nähden. Molemmilla joukkueilla on siis paljon pelissä.

Lähtökohdat

Liverpool sai arvokasta lepoaikaa tärkeille pelaajilleen FA Cupin ottelussa Exeteriä vastaan. Vastapainoksi joukkue jäi reservipitoisella miehistöllä tasapeliin ja joutuu pelaamaan uusintaottelun Kakkosliigan joukkuetta vastaan.

Reds on sarjassa kahdeksantena. Neljännellä sijalla majaileva Tottenham on karannut kuuden pisteen päähän. Kotijoukkue on keskiviikkoiltana lähes pakkovoiton edessä, mikäli haluaa ylläpitää haaveensa elossa paikasta Euroopan kentille. Samoista sijoista taistelee kuluvalla kaudella yhä useampi seura.

Arsenalin tilanne on päinvastainen. Tykkimiehet yrittää pitää Leicesterin, Manchester Cityn ja muut haastajat mahdollisimman kaukana sarjan piikkipaikalta. Tappio Liverpoolille voisi tarkoittaa kärkisijan menettämistä.

Myös Arsenal lepuutti osaa avainpelaajista, mutta kaikille ei lepoaikaa suotu. Mesut Özil sai manageri Arsène Wengeriltä lepovuoron, joten saksalaiselta voidaan odottaa jälleen pirteämpää esiintymistä.

Kokoonpanotilanteet

Liverpoolin tilanne on synkkä. Loukkaantumiset koskettavat etenkin puolustuspäätä, josta sivussa ovat Martin Skrtel, Dejan Lovren ja Joseph Gomez. Myös Mamadou Sakhon ja Kolo Tourén pelaaminen on epävarmaa.

Poissaolijoita riittää muillakin osastoilla. Danny Ings, Divock Origi, Philippe Coutinho ja Jordan Rossiter puuttuvat varmuudella Reds-kokoonpanosta. Jordan Hendersonin, Jordon Iben ja Daniel Sturridgen pelaaminen on epävarmaa.

Tykkmiehilläkin on useampi pelaaja sivussa, mutta loukkaantumistilanne on pysynyt ennallaan edellisistä otteluista. Alexis Sánchez, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Danny Welbeck ja Tomas Rosicky puuttuvat ottelusta varmuudella.

Edelliset ottelut

Liverpool

Exeter-Liverpool 2-2 (FA Cup)
Stoke-Liverpool 0-1 (Liigacup)
West Ham-Liverpool 2-0 (Valioliiga)

Arsenal

Arsenal-Sunderland 3-1 (FA Cup)
Arsenal-Newcastle 1-0 (Valioliiga)
Arsenal-Bournemouth 2-0 (Valioliiga)

Yhteinen historia

Arsenal oli ollut vahvempi joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa viime vuosien aikana. Edellisestä kymmenestä kohtaamisesta Liverpool on voittanut vain kaksi. Tykkimiehet on poistunut otteluista voittajana viidesti.

Tilastoniiloille

Ainoastaan viisi joukkuetta on tehnyt vähemmän maaleja Valioliigassa kuin Liverpool. Reds on myös ainut joukkue kärkikymmeniköstä, jonka maalisuhde on miinusmerkkinen.

Tulessa

Jo aikaisemmin mainittu Mesut Özil on ollut Arsenalille kuluvalla kaudella kaikki kaikessa. 16 maaliin johtanutta syöttöä tässä vaiheessa kautta on suoritus, jollaista ei ole aikaisemmin nähty Valioliigan historiassa.

Özil on jäänyt kolmessa edellisessä Valioliiga-ottelussa kahdesti ilman tehomerkintöjä. Nyt saksalaisen edellisestä ottelusta on aikaa jo 11 päivää, joten häneltä voidaan odottaa jälleen maagisia tarjoiluja kanssapelaajilleen.

Jäässä

Liverpool-pelaajien takareidet ovat paukkuneet ottelusta toiseen suurissa määrin. Loukkaantuneista pelaajista peräti seitsemän kärsii takareisivammasta. Kovalla ottelutahdilla on varmasti merkityksensä loukkaantumissumaan. Onko harjoituksissa menty silti liian kovaa Jürgen Kloppin alaisuudessa?

Ratkaisun paikka

Minkälaisen kokoonpanon kotijoukkue saa lopulta kentälle? Useamman pelaajan pelikunto on ottelun alla vielä ison kysymysmerkin varjostamana. Huolestuttavin tilanne on puolustuspäässä. Klopp roikkuu Tourén ja Sakhon varassa, sillä topparit loppuvat kesken, mikäli kaksikko ei kykene ottelussa pelaamaan. José Enrique ja Tiago Ilori olivat kaukana vakuuttavasta toppariparista FA Cupin ottelussa.

Wengeriltä on nähty edelliskausia enemmän joustavuutta pelisuunnitelmissaan. Tästä nähtiin esimerkki Manchester Cityä vastaan, kun Tykkimiehet luovutti pallonhallinnan suosiolla Citizensille. Nähdäänkö Wengeriltä jälleen vastaava taktiikka keskiviikkona?

Arvio

Arsenal on ottelussa lievä ennakkosuosikki silläkin oletuksella, että Liverpool saisi parsittua Sakhon ja Tourén pelikuntoon. Kaksikon poissaolo nostaisi Tykkimiesten osakkeita entisestään. Vierasvoitto on todennäköisin lopputulos.