Newcastle tiedotti verkkosivuillaan, että Jonjo Shelvey siirtyy seuraan Swanseasta. 23-vuotias Shelvey allekirjoitti saman tien peräti 5,5-vuotisen sopimuksen. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta brittimedian mukaan Newcastle maksaa Swansealle noin 16 miljoonan euron korvauksen.

– Olen hyvin iloinen ollessani täällä. Olen onnellinen, että tämä on lopultakin saatu päätökseen. Ajoin tänne yötä vasten, joten viimeinen vuorokausi on ollut aika hullunmyllyä. Mutta kaikki tämä on sen arvoista, Shelvey sanoi seuran tiedotteessa.

– Hänellä on paljon kokemusta nuoreksi englantilaiseksi keskikentän keskustan pelaajaksi. Hän kuuluu Englannin maajoukkueeseen, joten olen varma, että on hyvä vahvistus joukkueeseemme, manageri Steve McClaren puolestaan sanaili.

Shelvey on Charltonin kasvatti, joka on urallaan ehtinyt pelata myös Liverpoolissa ja lainalla Blackpoolissa. Tällä kaudella peliaikaa on tullut kaikki kilpailut mukaan lukien 19 ottelussa.

Newcastle on ollut pelaajamarkkinoiden suhteen aktiivinen alkaneella viikolla. Eilen maanantaina seura tiedotti Henri Saivet’n siirrosta (uutinen).

Toimittajan sana

Shelvey tuo Newcastlen keskikentälle pallollista osaamista. Swanseassa Shelveylle on tällä kaudella merkitty enemmän syöttöjä ottelua kohden kuin kenellekään muulle keskikenttäpelaajalle. Swanseassa Shelveyn roolina oli myös jaella pitkiä syöttöjä. On mielenkiintoista nähdä, millaisia pelitaparatkaisuja McClaren Shelveyltä vaatii.

Mielenkiintoista on myös nähdä, kuka jää tuolileikissä ilman tuolia. McClaren käyttää yleensä joko 4-2-3-1- tai 4-4-2-muodostelmaa. Kahdesta puolustavan keskikentän tai keskikentän keskustan tontista kilpailevat nyt ainakin Shelvey, Saivet, Jack Colback, Vurnon Anita ja Cheick Tioté. Viisikosta Anita on vielä kolmisen viikkoa sairastuvalla.

Swansealle menetys on selvä. Pääsääntöisesti 4-2-3-1-ryhmitystä käyttävässä joukkueessa on enää kolme selkeää vaihtoehtoa keskikentän pohjalle: Ki Sung-yueng, Jack Cork ja Leon Britton. Siirtomarkkinoilla saattaa siis vielä tapahtua Swansean osalta.