Henri Saivet siirtyy ranskalaisesta Bordeaux’sta Newcastleen. Englantilaisseura vahvisti tiedon verkkosivuillaan. 25-vuotias senegalilainen allekirjoitti Newcastlen kanssa 5,5-vuotisen sopimuksen.

25-vuotias Saivet on Bordeaux’n kasvatti. Hän debytoi seuran edustusjoukkueessa 17-vuotiaana. Kaiken kaikkiaan hän ehti pelata Bordeaux’n paidassa 178 ottelua. Saivet’lla on itse asiassa kokemusta myös Newcastlesta, sillä hän pelasi kaudella Eurooppa-liigassa koillisenglantilaisia vastaan kaudella 2012-13.

Tällä kaudella pelejä on kertynyt kaikki kilpailut mukaan lukien 27. Maalinteossa Saivet on onnistunut neljä kertaa.

Toimittajan sana

Lähtökohtaisesti Saivet pelaa keskikentän keskustassa, mutta tarvittaessa häntä voi käyttää myös laiturina kummalla tahansa kaistalla. Saivet on suhteellisen pienestä koostaan (175 cm) huolimatta voittanut tällä kaudella pääpallot 61-prosenttisesti. Myös 1v1-haastoissa Saivet on ollut hyvä.

Newcastlessa Saivet taistellee peliajasta Vurnon Anitan, Jack Colbackin ja Cheick Tiotén kanssa. Tällä hetkellä Anita on sairastuvalla, joten Saivet saattaa saada vastuuta nopeallakin aikataululla.