Arsenal vahvisti verkkosivuillaan virallisesti tiedon, jonka manageri Arsène Wenger ehti jo kertoa lehdistötilaisuudessa: Mohamed Elneny siirtyy Baselissa Tykkimiehiin. Siirtosummaa ei kerrottu, mutta lehdistö on arvioinut sen olevan noin seitsemän miljoonaa euroa.

23-vuotias egyptiläinen pelasi sveitsiläisessä Baselissa kolmen kauden aikana yli 90 liigaottelua ja voitti myös kolmesti Sveitsin mestaruuden. Tällä kaudella hän on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 28 ottelua.

Toimittajan sana

Elneny tuo tarvittavaa leveyttä keskikentän keskikaistalle. Hän pelaa lähtökohtaisesti keskikentän pohjalla, mutta voi tarvittaessa operoida hyökkäävämmässäkin roolissa. Vahvistus on tässä vaiheessa tarpeellinen, sillä Arsenalilta ovat sivussa Santi Cazorla, Francis Coquelin ja Jack Wilshere. Aaron Ramsey ja Mathieu Flamini ovat viime aikoina joutuneet urakoimaan jatkuvasti keskikentän pohjalla. Kokonaan toinen juttu on se, mitä tapahtuu, kun kaikki kuusi ovat pelikunnossa. Kenelle riittää peliaikaa ja kenelle ei?