Tammikuun siirtoikkuna muistetaan pienempien joukkueiden temmellyksestä. Isompiin seuroihin virta ei juurikaan kulkenut. Tietysti kovimmasta pommista vastasi Manchester City, joka vahvisti Pep Guardiolan saapuvan seuran peräsimeen ensi kesänä. Seuraavassa listauksessa viisi parasta siirtoa, joita tammikuussa päästiin todistamaan.

5. Lamine Koné (Lorient -> Sunderland)

Sunderlandin hankinnoista listalle olisi voinut aluksi miettiä Wahbi Khazria, mutta valinta päätyi lopulta tähän norsunluurannikkolaiseen puolustajaan. Varsinkin suuremmalle yleisölle tuntemattomampi toppari siirtyi Black Catseihin ranskalaisesta Lorientista, jota mies edusti kuuden vuoden ajan. Isokokoinen puolustaja hankittiin tilkitsemään Sunderlandin vaiheittain hyvinkin vuotavaa puolustuspäätä. Eilinen debyytti Manchester Cityä vastaan sinetöi miehen paikan tässä listauksessa. Koné esitti erittäin vahvoja otteita Cityn kovaa hyökkäysarsenaalia vastaan, ja silmin nähden voitti lähestulkoon jokaisen kaksinkamppailun jonka eteensä sai. Mikäli 27-vuotias 6,5 miljoonan euron hankinta jatkaa samanlaisella radalla, nousee hän heittämällä joukkueensa johtavaksi puolustajaksi.

4. Giannelli Imbula (Porto -> Stoke)

Stoken uusi ennätysostos vei joukkueen kassasta 24 miljoonaa euroa. Keskikentän keskustassa viihtyvä 23-vuotias Imbula on selkeä vahvistus Pottersien keskikentälle, erityisesti pidemmällä tähtäimellä. Kurinalaisesti puolustava Belgian ja Ranskan kansalaisuuden omaava keskikenttämies on pelityyliltään lähellä Manchester Cityn Fernandinhoa. Imbulan perässä olivat myös monet Stokea isommat joukkueet, mutta tuulisessa kaupungissa peliaikaa irtoaa varmasti enemmän. Imbula on edustanut Ranskaa nuorisomaajoukkueissa, mutta on kertonut haluavansa edustaa aikuisten tasolla Belgiaa.

3. Seydou Doumbia (Roma -> Newcastle)

Romasta lainalle Newcastleen saapunut Doumbia on verrattain tunnettu pelaaja. Nopea keskushyökkääjä pelasi alkukauden lainalla TsSKA Moskovassa, missä hän on pelannut kokonaisuudessaan 150 ottelua. Näissä otteluissa maaleja on syntynyt peräti 95 kappaletta. Melko vaikuttava suoritus afrikkalaiselle Venäjän karuissa olosuhteissa. Toki Doumbian saapuminen Eurooppaan ei muutenkaan ollut mikään tavallisin mahdollinen. Muutama joukkue kotimaassaan Norsunluurannikossa, kunnes suunta vei Japanin kautta Sveitsiin. Hyvät otteet Sveitsissä takasivat paikan isossa seurassa Venäjällä, mikä puolestaan herätti Roman mielenkiinnon. Nyt tie vei lopulta Valioliigaan, ja putoamiskamppailussa olevaan Newcastleen. Newcastlella on lainasopimuksessa osto-optio, eli mikäli Doumbia lunastaa odotukset, voi hän siirtyä pysyvällä siirrolla St James’ Parkille.

2. Benik Afobe (Wolverhampton -> Bournemouth)

Mestaruussarjassa kuluvalla kaudella 25 otteluun yhdeksän maalia tehnyt Afobe oli Bournemouthilta täsmähankinta. Tehokkuus on ollut sarjaporrasta korkeammalla vielä parempaa, sillä neljään otteluun englantilainen on tehtaillut kolme maalia, joista viimeisin syntyi eilen voittomaalin muodossa Crystal Palacen verkkoon. Afobe on vasta 22-vuotias, joten kehityksen pysyessä samanlaisena hyökkääjä voi olla Kirsikoille vielä melkoinen kultakaivos.

1. Charlie Austin (QPR -> Southampton)

Listauksen kärkitilan ottaa kukapa muu kuin Charlie Austin. Yksi viime kauden sensaatiohyökkääjistä viimeisteli Valioliigassa 18 maalia, ja antoi päälle seitsemän maalisyöttöä. Moni uskoi Austinin vaihtavan maisemaa jo viime kauden päätteeksi, kun miehen tuolloin edustama Queens Park Rangers tippui Mestaruussarjaan. 26-vuotias englantilainen päätti kuitenkin jatkaa lontoolaisten riveissä, kunnes puolen vuoden jälkeen kutsui Southampton. Saints maksoi keskushyökkääjästä rapiat viisi miljoonaa euroa, mitä voi pitää ryöstöhintana parhaassa iässä olevasta englantilaisesta maalinsylkijästä. Skeptikot ajattelivat Austinin jäävän lopullisesti Mestaruussarjan jyräksi, mutta yhdeksän maalia 16 peliin lopulta avasivat ovet Ronald Koemanin miehistöön.

Jokeri: Alexandre Pato (Corinthians -> Chelsea)

Villinä korttina listaukseen otetaan kotimaastaan Brasiliasta Chelseaan siirtynyt Alexandre Pato. Brasilialainen keskushyökkäjä muistetaan nuorena lupauksena, joka laukoi maaleja kovalla tahdilla aikoinaan AC Milanissa. Kuitenkin kolme vuotta sitten tammikuussa, tuolloin 23-vuotias Pato päätti suunnata kaikkien ihmetykseksi takaisin Brasiliaan. Tämä teki tottakai hallaa kehitykselle, eikä miehen tämän hetkisistä taidoista ole juurikaan selvyyttä. Chelsea saa miehestä joko paljon tarvitsemansa aisaparin Diego Costan vierelle, tai pahimmassa tapauksessa kyseessä on uusi Radamel Falcao. Lontoolaiset malttoivat mielensä kuitenkin sen verran, että ottivat hyökkääjän aluksi lainalle. Keväällä selviää, vieläkö Paton rahkeet Euroopan kentille riittävät, vai koituiko paluu merten taa liian isoksi virheeksi.