Valioliigan 26. kierros avattiin Stadium Of Lightilla Sunderlandin ja Manchester Unitedin toimesta. Joukkueiden välinen piste-ero ennen ottelua oli 21, Unitedin ollessa liigan viitospaikalla, Sunderlandin toiseksi viimeisenä.

Maalinteko aloitettiin jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Wahbi Khazrin hyvästä paikasta antama sivuvapari pomppi läpi koko rangaistusalueelle järjestäytyneen pelaajarykelmän, ohi David de Gean ja maalin takanurkkaan, Sunderland johtoon 1-0.

Wayne Rooneylla oli hyvä paikka tasoitukseen muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta hän ei saanut parin metrin päähän maalista nostettua palloa kunnolla haltuunsa.

Kymmenen minuutin kohdalla Patrick van Aanholt riisti pallon alle kymmenen metrin päässä United-maalista Matteo Darmianilta, ja Sunderlandin toinen maali oli todella lähellä, pallo lopulta hieman tolpan väärältä puolelta. Darmian oli ottelun alussa jatkuvasti vaikeuksissa.

Unitedin kulmapotkutilanteen jälkitilanteessa pelin 14. minuutilla Jan Kirchoff jäi maahan makaamaan ilmeisesti takareisivamman johdosta. Hänen tilalleen vaihdettiin Jack Rodwell.

Vartin kohdalla Anthony Martial osoitti vaarallisuutensa muutamaan otteseen, lopulliset syötö eivät kuitenkaan tavoittaneet omia. Pallonhallinta ottelun alussa oli valtavalla prosentilla Unitedinilla, mutta se ei saanut laukaustakaan kohti Vito Mannonen vartioimaa maalia ensimmäisen 20 minuutin aikana. Kotijoukkue sen sijaan ehti pommittaa samassa ajassa jo neljästi.

Khazrin laukaus 24. minuutilla osui rangaistusalueella Morgan Schneiderlinin käteen, mutta erotuomari Andre Marriner jätti pilkun tuomitsematta. Sunderland ei jäänyt protestoimaan turhan pitkäksi aikaa, vaan rakensi uutta maalipaikkaa. Lee Cattermole ampui metrin takatolpasta ohi. Sunderland tuntui saavan taas hetkellisesti otetta pelistä.

Juan Mata keskitti vaarallisesti 28. minuutilla. Pallo lensi Mannonen tavoittamattomiin, mutta John O’Shea puski pelivälineen turvaan. Mata pääsi itse suorittamaan ottelun ensimmäisen laukauksen kohti Sunderlandin maalia reilun puolen tunnin pelin jälkeen, pallo suoraan Mannonen syliin.

35. minuutilla Khazri ja Darmian törmäsivät pallontavoittelutilanteessa rajusti sillä seurauksella, että Darmianin olkapää sai kovan iskun. Pitkään maassa maanneen italialaisen paidasta tehtiin tilapäinen kantoside, ja hänet talutettiin pukusuojaan. Sisään peliin uusi tuttavuus Donald Love.

39. minuutilla Mata suoritti todella pahan laukauksen alakumaan, ja Martial nosti Mannonen sinänsä upeasta torjunnasta tulleen paluupallon viileästi verkoon, 1-1. Nämä jäivät taukolukemiksi ottelussa, jonka ensimmäisellä jaksolla United hallitsi kenttätapahtumia täydellisesti, muttei onnistunut luomaan selkeitä maalintekopaikkoja kuin oikeastaan edellä mainitun yhden.

Toiselle jaksolle Sunderland tuli taas yritteliäänä, ja pallonhallintakin tasoittui hieman. Pallo kävi jälleen United-pelaajan kädessä rangaistusalueella, tällä kertaa asialla Wayne Rooney, joka suojasi kädellä kasvojaan. Ei rangaistuspotkua.

62. minuutilla yritteliäästi pelannut Dame N’Doye pääsi hyvään juoksuun ja laukaisi tarkasti kohti takakulmaa. De Gean upea jalkatorjunta piti tilanteen ennallaan.

United vaihtoi 63. minuutilla Jesse Lingardin syntymäpäiväänsä viettävään Memphis Depayhin.

70 minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Jermain Defoe sai tehdä tilaa Fabio Borinille. Välittömästi vaihdon jälkeen Lamine Koné sai ammuttua lähietäisyydeltä kohti maalia, de Gea pelasti nyrkkeilemällä pallon yli riman.

80. minuutilla Cameron Bortwick-Jackson eteni hienosti, ja pääsi antamaan syötön Depaylle hyvään vetopaikkaan, laukaus suoraan Mannonen syliin.

82. minuutilla Sunderland sai toisen perättäisen kulmapotkun, jonka Khazri toimitti maalille. Chris Smalling jätti Lamine Konén täysin vapaaksi puskuun. Pallo de Gean kautta yli viivan, tilanne 2-1. Maali merkittiin lopulta de Gean omaksi.

Kotijoukkueen Cattermole vaihdettiin 84. minuutilla Ola Toivoseen. Seuraavalla minuutilla United otti pois Schneiderlinin, jonka tilalle tuli ensimmäiseen Valioliiga-otteluunsa astellut Will Keane.

89. minuutilla jäi ensimmäisen kerran mahdollinen rangaistuspotku viheltämättä Unitedin hyväksi, kun O’Shea näytti osuneen palloon kädellään.

Neljän minuutin lisäajallakaan United ei saanut varsinaista kiriä aikaan, vaan kolme pistettä jäi kotijoukkueelle.