Mestarien liigan kauan odotettu ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy tänään tiistaina. Kolmesta jäljellä olevasta Valioliiga-seurasta ensimmäisenä mittelee Chelsea, joka matkaa Parc des Princesille Paris Saint-Germainin vieraaksi.

Poissaolot

PSG

Serge Aurier (hyllytetty)
Ezequiel Lavezzi (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Chelsea

Kurt Zouma (loukkaantuminen)
John Terry (loukkaantuminen)
Nemanja Matic (pelikiellossa)
Alexandre Pato (ei täydessä pelikunnossa)

Edelliset ottelut

PSG

PSG-Lille 0-0 (Ligue 1)
PSG-Lyon 3-0 (Coupe de France)
Marseille-PSG 1-2 (Ligue 1)

Chelsea

Chelsea-Newcastle 5-1 (Valioliiga)
Chelsea-Manchester United 1-1 (Valioliiga)
Watford-Chelsea 0-0 (Valioliiga)

Edellinen virallinen keskinäinen ottelu

Chelsea-PSG 2-2 (Mestarien liiga, 11.3.2015)

Arvio

Ranskalaiset ovat olleet kuluvalla kaudella ylivoimaisia, ja he voivat varmistaa Ligue 1 -mestaruuden hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Etumatka toisena olevaan Monacoon on huimat 24 pistettä, kun jäljellä on enää 12 kierrosta. Sarjajohdosta kertoo hyvin se, että Monaco on lähempänä putoamisviivaa kuin kärkeä, vaikka on sarjakakkonen.

Huonosti joukkueella ei mennyt myöskään Mestarien liigan alkulohko. Ainoastaan yksi tappio, mikä tuli niukalla erolla Real Madridille Santiago Bernabéulla. Kyseinen tappio on muuten pariisilaisten ainoa koko kaudella, melko jäätävää menoa.

PSG pääsee otteluun käytännössä parhaalla miehistöllään. Ainoastaan Serge Aurier on varmasti sivussa. Syy tähän ei ole mitenkään mairitteleva, sillä pariisilaisten luotsi Laurent Blanc hyllytti norsunluurannikkolaisen hänen pilkattuaan joukkueen pelaajia ja valmennusjohtoa sosiaalisessa mediassa. Aurierin lisäksi Ezequiel Lavezzi on mahdollisesti sivussa kolhujen vuoksi.

Chelsean kausi on ollut kaksijakoinen. Valioliigassa on ollut runsaasti vaikeuksia, ja lontoolaiset ovat sarjataulukossa vasta 12. sijalla. Toki Guus Hiddinkin alaisuudessa peli on mennyt paljon eteenpäin, mutta työnsarkaa on silti edessä.

Mestarien liigassa Chelsealla porskuttaa ihan mallikkaasti. Lohkovoitto, ja ainoastaan yksi tappio vieraskentällä Portolle siivittivät Siniset jatkopeleihin. Se miten puhti riittää jatkopeleissä huomattavasti kovempia seuroja vastaan, onkin sitten aivan toinen juttu. Huomionarvoista on se, että kun Chelsea viimeksi pärjäsi heikosti Valioliigan puolella, voittivat he Mestarien liigan. Kaudella 2011-12 joukkue sijoittui kuudenneksi kotimaansa sarjassa.

Chelsean loukkaantumiset iskevät erityisesti puolustuspäähän. John Terryn ja Kurt Zouman ollessa sivussa, jää puolustukseen ammottava aukko muille paikattavaksi. Nemanja Maticin puuttuminen keskikentän pohjalta ei ainakaan auta tilannetta. Serbialainen on kärsii pelikieltoaan tässä ottelussa. Gary Cahillin viereen toppariosastolle laitettaneen pääasiassa oikealla pelaava Branislav Ivanovic. Hyökkäyspäästä sivussa on ainoastaan Alexandre Pato, joka ei ole vielä täydessä pelikunnossa siirryttyään Brasiliasta Lontooseen tammikuussa.

Chelsealle jää ottelusta paljon kirittävää seuraavaan osaotteluun. Joukkueen puolustus ei kestä pariisilaisten huikean hyökkäyskaluston painetta, ja isännät laittavat taululle tukevat 3-1-numerot.