Kahdessa viikonloppuna pelatussa FA Cup -ottelussa nähtiin ikävä välikohtaus. Katsojat heittivät kolikoilla niin Manchester Cityn kuin West Bromwichin pelaajia.

Sky Sportsin tietojen mukaan Englannin jalkapalloliitto FA on aloittanut tutkimukset kahden ottelun kolikonheittovälikohtauksista. Lisäksi Lontoon alueen poliisi (Metropolitan Police) vahvisti ottaneensa kiinni yhden henkilön, jota epäillään tupakansytyttimen heittämisestä kentälle Chelsean ja Man Cityn välisessä ottelussa sunnuntaina.

Chelsea tuomitsi nopeasti kolikoita heittäneet kannattajansa.

– Tuomitsemme tällaisen idioottimaisen ja vaarallisen käytöksen. Jos pystymme tunnistamaan heidät, he saavat porttikiellon Stamford Bridgelle, Chelsean edustaja Steve Atkins sanoi Sky Sportsin mukaan.

– On syytä myös huomauttaa, että kyseessä on rikollinen teko. Annamme kaiken tukemme poliisille.

Chelsea-manageri Guus Hiddink otti asiaan kantaa lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

– Voisin helposti sanoa, etten huomannut tapausta, mutta minä huomasin. Kolikoita heitettiin Manchester Cityn pelaajia kohti, kun he juhlivat maaliaan. Me tuomitsemme tuollaisen ja minä tuomitsen tuollaisen. Uskon, että Chelsea reagoi tapaukseen. Tuollaisia ihmisiä ei saa päästää stadionille.

Lauantaina kolikko osui Bruntiin

Lauantaina pelatussa ottelussa Readingin ja West Bromin välisessä ottelussa Baggies-pelaaja Chris Brunt sai kolikosta haavan silmän alapuolelle. FA ja Thames Valleyn poliisi tutkivat tapausta. Teosta epäillään yllättäen West Bromin kannattajaa.

– Sitä voi hyväksyä kritiikin ja sen, että ihmiset hermostuvat, jos ei pelaa hyvin henkilökohtaisesti tai joukkueena. Mutta sitä ei voi hyväksyä, että ihmiset heittävät tavaraa päälle, Brunt sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– En voi poimia kolikkoa maasta ja heittää sitä takaisin. Jos tekisin niin, päätyisin uutisiin ja istuisin sen jälkeen todennäköisesti putkassa.

– En näe tuossa mitään eroa verrattuna siihen, että ihmisiä hakataan kadulla. Hän oli todennäköisesti onnekas, että poliisi oli paikalla. Muussa tapauksessa minä olisin ollut hänen kimpussaan, jos vain olisin tunnistanut tekijän.