Tasapisteissä Valioliigan sijoilla 13. ja 14. ennen kierrosta olleet West Bromwich ja Crystal Palace kohtasivat lauantai-iltana Hawthornsilla.

Palacen vieraskannattajat pitivät jälleen alusta alkaen hienoa meteliä joukkueensa tueksi, mutta ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin kentällä kotijoukkueen hallitessa tapahtumia. Palkinto tästä tuli 12. minuutilla, kun Graig Gardner jatkoi Wayne Hennesseyn sinänsä hienosta jalkatorjunnasta tulleen paluupallon verkkoon. Ensimmäisen laukauksen tilanteessa suoritti Salomón Rondón. Albionille ansaittu 1-0 -johto.

20. minuutilla heilahti sama verkko, kun ensimmäisen maalin tehneen Gardnerin sivuvaparista Graig Dawson pääsi hämmentävän vapaasti puskemaan pallon sisään. Palace ei maalien välissä saanut aikaan hyökkäyspäässä yhden kulmapotkun lisäksi juuri mitään.

Ottelu oli näytti olleen käytännössä ohi puolen tunnin kohdalla, kun Saido Berahino sai Stéphane Sessegnonin uskomattoman syötön suoraan jalkaansa maalin edessä. 3-0.

Vierasjoukkueen puolustus oli ensimmäisen jakson täydellisen hukassa, vertoja sille veti oikeastaan vain orpona hyökkääjänä harhaillut Emmanuel Adebayor, joka hävisi kaksinkamppailut niistä harvoista palloista, joita Yohan Cabaye häntä kohti onnistui lähettämään. Togolainen otti lisäksi typerän keltaisen kortin ajellessaan vastustajaa pohkeeseen hävityn tilanteen jälkeen.

40 minuutin kohdalla edellisessä West Brom -ottelussa katsojan heittämän kolikon päähänsä saanut Chris Brunt väänsi jalkansa pysäyttäessään Wilfried Zahan juoksua. Hänet kannettiin kentältä paareilla. Zaha sai tilanteesta kotiyleisön vihat päälleen täysin syyttä.

Aivan ensimmäisen jakson viiden minuutin mittaisen lisäajan lopussa Palace sai ensimmäistä kertaa koko ottelussa pientä hämmennystä aikaan vastustajan maalin edustalla. Kulmapotkua enempää siitäkään ei syntynyt.

Tauolla Adebayor vaihdettiin aiheellisesti kentältä, tilalle Yannick Bolasie.

Toisen jakson alku kuin uudesta ottelusta

48. minuutilla Albionin ruotsalaispuolustaja Jonas Olsson lahjoitti Palacelle 1-3 -kavennuksen jättämällä pitkän roikkupallon pelaamatta. Connor Wickham kiitti, ja ohitti maalilleen tilanteen alussa jähmettyneen Ben Fosterin helposti. Heti tämän jälkeen vierasjoukkue sai muutaman paikan lisämaaliin. 50. minuutilla Palacen hyväksi olisi ollut oikeuttettua viheltää rangaistuspotku. Erotuomari Jonathan Moss ei näin kuitenkaan toiminut, vaan West Brom sai vastahyökkäyksen, joka päättyi Berahinon huippuluokan kierteiseen vetoon; yläkulman ristikko esti ottelun viidennen maalin.

Kavennuksen jälkeen ottelun tasapaino ja rauha katosi, mikä toimi Palacen eduksi. Kyseessä näytti olevan täysin eri joukkue kuin ensimmäisellä jaksolla, samoin Albionin otteisiin tuli hätäisyyttä. Noin tunnin pelin jälkeen tilanne kuitenkin tasaantui, ja ottelua pelattiin enemmän kotijoukkueen hallinnassa.

72. minuutilla Moss jätti toisen mahdollisen rankkarin viheltämättä, kun Bolasie kaatui boksissa. Ei pilkkua eikä myöskään varoitusta hyökkääjälle.

Cabaye keräsi ottelusta varmasti kymmeniä mustelmia ja ruhjeita. Ensimmäinen kortti häntä vastaan esitetystä taklauksesta nähtiin vajaan 80 minuutin pelin jälkeen. Tämä jäi myös ranskalaisen viimeiseksi tilanteeksi kentällä, hänet vaihdettiin Dwight Gayleen.

Hetki vaihdosta, ja Wickham osui toiseen kertaan. Upea laukaus takakulmaan käänsi ottelun jännitysasteen taas todella korkeaksi, 3-2.

83. minuutilla Palace oli jo lähellä tasoitusta, kun pallo saatiin kulmapotkun jälkeen maaliviivalle. Vastahyökkäyksestä puolestaan ottelun ratkaisua tarjottiin James McCleanille, joka kuitenkaan ei lopulta onnistunut ohittamaan Jordon Mutchia kilpajuoksussa.

Samoin kuin ensimmäiselle, myös toiselle jaksolle annettiin viisi minuuttia lisäaikaa. Alkuun Albionin vapaataipaleelta vaikuttanutta, trilleriksi kääntynyttä ottelua pelattiin siis täydet 100 minuuttia. Palace ei lopulta saanut tasoitusyrityksiinsä riittävästi laatua, vaan täydet pisteet jäivät West Bromwich Albionille. Crystal Palacelle tästä muodostui jo kymmenes perättäinen ottelu ilman voittoa.