Valioliigan sijalla 15. oleva Crystal Palace sai Selhurst Parkille vastaansa viime kierroksella Manchester Cityn kaataneen, sarjasijalla 9. olevan Liverpoolin.

Palacen kausi on teoriassa vielä auki; se oli ennen ottelua yhdeksän pisteen päässä putoamisrajasta. Liverpool taas oli samaisen yhdeksän pisteen päässä europeleihin oikeuttavasta sijasta neljän parhaan joukossa. Joukkue oli pelannut ennen sunnuntai-iltapäivän kohtaamista kaksi peliä vähemmän kuin liigan kolme kärkiseuraa.

Viimeisestä kuudesta ottelustaan Liverpool on voittanut kolme, hävinnyt kerran ja pelannut kahdesti tasan. Crystal Palacen alkuvuosi on ollut hyvin vaikea, sillä on kuudesta viime ottelustaan kasassa neljä tappiota, kaksi tasapeliä.

Tapahtumarikas ensimmäinen jakso

Kun ottelua oltiin pelattu kuusi minuuttia Palacen Yannick Bolasie pääsi loukkaantuneen Connor Wickhamin tilalle avaukseen nostetun Emmanuel Adebayorin syötöstä kaksin maalivahti Simon Mignolet:n kanssa, Liverpoolin belgialaisen viedessä vastaantulollaan pitemmän korren.

Erotuomari Andre Marriner salli ottelun alussa melko kovat otteet, mutta sai kuunnella kotiyleisön suosionosoituksia yhdeksän minuutin jälkeen nostaessaan keltaisen kortin vieraiden Jordan Hendersonille.

Yhdennellätoista minuutilla Adebayor oli todella lähellä täysosumaa, pusku lähietäisyydeltä ylärimaan. Tilanteen jatkossa Scott Dann poimi varoituksen pysäyttäessään Liverpoolin käynnistämän vastahyökkäyksen kovin ottein.

25. minuutilla Yohan Cabaye pääsi nopeasta hyökkäyksestä pommittamaan hyvän vedon, joka kuitenkin suuntautui lopulta sivuverkkoon. Palace loi maalintekopaikkoja huomattavasti vieraitaan enemmän, ja käänsi tilanteita keskialueella jatkuvasti itselleen.

28. minuutin kohdalla vierasjoukkueen Alberto Moreno kaatoi rangaistusalueen rajoilla Wilfried Zahan, selviten tilanteesta ehkä vähän yllättäenkin ilman varoitusta. Sivuvapari Palacelle joka tapauksessa loistavasta paikasta. Cabayen keskityksestä kuitenkin Damien Delaneyn pusku takatolpalta taivaan tuuliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin Liverpoolin oikeastaan ensimmäinen selkeä maalintekoyritys, kun Divock Origin kaukolaukaus lensi vähän yli Palace-maalin.

Hetken kuluttua tästä Roberto Firmino hankki vapaapotkun muutaman metrin päässä rangaitusalueen rajasta juoksemalla päin Cabayea. James Milner ampui vaparin muurin kautta ohi ja yli maalin, tuloksena ainoastaan kulmapotku.

Bolasie-Zaha -kaksikko aiheutti jatkuvasti ongelmia Liverpoolin puolustukselle. Dejan Lovren kaatoi Bolasien 36. minuutilla, ja kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta, joskin melko kaukaa maalista. Scott Dannin pusku keskityksestä oli lopulta Mignolet:lle helppo torjuttava.

40. minuutilla Milner ajoi todella rajusti Cabayen jaloille ja sai varoituksen.

Liverpool piti palloa hallussaan 63% ensimmäisestä jaksosta, muttei ainuttakaan laukausta kohti maalia. Palace ampui kohti vieraiden maalia viidesti. Huolimatta ottelun tapahtumarikkaasta avauspuolikkaasta puoliajalle mentiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

Äärimmäistä draamaa toisella jaksolla

Joe Ledley ampui ottelun avausmaalin 49. minuutilla Palacen kulmapotkun jälkitilanteesta. Kova pommi upposi Liverpool-maalin oikeaan alanurkkaan. Hyvin aktiivisesti ja rohkeasti alusta alkaen pelanneille isännille ansaittu johtomaali.

Tunnin kohdalla vierasjoukkueen Philippe Coutinho tuli kentälle, pois vaihdettiin ottelussa melko näkymättömäksi jäänyt Jon Flanagan. Minuutin kuluttua vaihdosta Milner hankki päivän toisen varoituksensa, ja tuli ulosajetuksi tarpeettoman kovan Zahaan kohdistuneen taklauksen jälkeen. Näin Liverpool ei ehtinyt vaihdon jälkeen edes järjestämään kenttämuodostelmaansa uudelleen ennen jäämistään miesalivoimalle.

Liverpoolin ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus koko ottelussa nähtiin 65. minuutin kohdalla. Firminon veto kuitenkin suuntautui maalin lisäksi suoraan kohti Palacen maalilla tänään pelannutta Alex McCarthya.

Origi sai hetken kuluttua edellisestä Adam Lallanalta syötön metrin päähän maalista, mutta ampui puolustajien tiukasti vartioimana ohi.

Cabayen ottelu päättyi 69. minuutilla, kun Alan Pardew vaihtoi häen tilalleen Jordan Mutchin.

McCarthyn todella paha epäonnistuminen avauksessa tasoitti ottelun. Maalivahti syötti pallon suoraan Firminon jalkaan, ja tällä oli helppo työ muuttaa tilanteeksi 1-1. Tasoituksen jälkeen vajaamiehinen vierasjoukkue otti tilanteen haltuunsa, eikä Palacen pelinrakentelusta Cabayen kentältä poistumisen jälkeen tuntunut tulevan mitään.

Christian Benteke tuli 79. minuutilla kentälle Origin tilalle. Bentekellä oli tilaisuus siirtää joukkueensa johtoon ensimmäisellä kosketuksella, kun Liverpoolin kulman jälkeen pallo tuli hänen jalkaansa aivan maalin edessä. McCarthy pelasti päivästään osan torjumalla tilanteen.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue haki hyökkäykseen uutta virtaa; Dwight Gayle ja Bacary Sako, pois Adebayor ja maalintekijä Ledley.

Moreno sai viimein varoituksen 85. minuutilla revittyään Zahan ties miten monennen tälle hävityn kaksinkamppailun jälkeen kenttään. Hetki tästä, ja Morenolle tarjottiin ottelun ratkaisua – hänen voimakas kaukovetonsa pamahti kuitenkin takatolppaan.

94. minuutilla Palacen taivas romahti. Avustavan erotuomarin mukaan Delaney kaatoi Benteken rangaistusalueella. Ottelun lisäajan lisäajalla belgialainen harhautti pilkuta maalivahdin, ja siirsi Liverpoolin ottelun voittoon.