Sunderlandin toimitusjohtaja Margaret Byrne on eronnut tehtävästään. Seuran hallitus tiedotti Sunderlandin verkkosivuilla hyväksyneensä eroanomuksen.

Eron syynä on tapaus Adam Johnson. Tiedotteen mukaan Byrnen olisi pitänyt hyllyttää pelaaja nopeammin rikossyytteen takia. Sunderland purki Johnsonin sopimuksen noin kuukausi sitten, kun hän myönsi syyllisyytensä alaikäisen seksuaaliseen hyväksikäyttöön (uutinen). Byrne oli kuullut jo viime toukokuussa Johnsonin asianajajalta, mihin pelaaja oli syyllistynyt.

Byrne sai tietää asiasta ennen muita, koska Johnson oli pyytänyt häneltä neuvoa asianajajapalveluihin. Byrne suostui ja hankki Johnsonille asianajajan. Esittelytapaamisen jälkeen Byrne sai asianajaja Orlando Pownallilta nauhoitteen, jolla Johnson kertoo Pownallille suudelleensa alaikäistä tyttöä. Byrne ei kertonut tietoa eteenpäin Sunderlandin hallitukselle.

Byrne kertoi omassa tiedotteessaan olleensa koko ajan siinä käsityksessä, että Johnson kiistää syytteet. Byrnelle tuli hänen omien sanojensa mukaan täytenä yllätyksenä se, että Johnson myönsikin syyllistyneensä tiettyihin syytekohtiin.