Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Mestaruussarjan, maailmaan. 24 joukkuetta kisaa kahdesta suorasta ja yhdestä nousukarsintojen jälkeisestä paikasta Valioliigaan. Kolme seuraa putoaa Ykkösliigaan.

Burnley ja Middlesbrough kiinni suorassa nousussa

Burnley ja Middlesbrough pystyivät pitämään paikkansa Mestaruussarjan kärkikaksikossa myös maaliskuun jälkeen. Ensiksi mainittu on kerännyt 39 ottelun jälkeen 76 pistettä. Borolta pisteitä löytyy kolme vähemmän. Kaksikon lähin uhkaaja Brighton on kuitenkin lähellä. The Seagulls on kakkossijasta ainoastaan pisteen päässä, eikä Burnleykään ole kuin neljän pisteen karkumatkalla.

Brightonin lisäksi playoffs-paikkoja hallussaan pitävät Hull, Sheffield Wednesday ja Derby. Hullin pullat ovat melko tukevasti jo uunissa, mutta Pöllöt ja Derby joutuvat olemaan vielä varuillaan. Seitsemäntenä majaileva Cardiff on ainoastaan yhden voiton päässä kaksikosta.

Rotherham nousukiidossa – vain ihme pystyy pelastamaan Boltonin

Helmi-maaliskuun vaihteessa Rotherham oli viimeisen putoajan paikalla. Tuolloin joukkue oli kolmen pisteen päässä viimeistä säilyjää MK Donsia. Sittemmin tilanne on kääntynyt. Rotherham on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Eivätkä voitot olleet mitään tuulesta temmattuja, sillä Millersin käsittelyssä kaatui niin Middlesbrough kuin Sheffield Wednesday. Eroa 22. sijalla olevaan Donsiin on nyt viisi pistettä. Kaksikon väliin mahtuu vielä heikosti pelannut Fulham.

Boltonin pelit Mestaruussarjassa puolestaan alkavat olla taputeltu. Joukkueella on jäljellä seitsemän ottelua, ja 21. sijalla oleva Fulham on jo 15 pisteen päässä. Wanderersin urakka alkaa täten olla jo mahdoton. Donsin ja Boltonin väliin kiilaa vielä Charlton, jolla takamatkaa Fulhamiin on kuusi pistettä.

Mestaruussarjan maalipörssi top 5

1. Andre Gray (Burnley), 23 maalia
2. Ross McCormack (Fulham), 20 maalia
3. Abel Hernández (Hull), 16 maalia
4. Nahki Wells (Huddersfield), 15 maalia
5. Fernando Forestieri (Sheffield Wednesday) ja Chris Martin (Derby), 14 maalia