Valioliigan maaliskuu jäi maaottelutauon vuoksi kolmen viikon mittaiseksi. Kasasimme näiden kierroksien näytöillä maaliskuun tähdistöjoukkueen, joka muodostuu asetelmaan 4-5-1.

Maalivahti

Kasper Schmeichel, Leicester

Joukkueemme maalivahdiksi valikoitui sarjakärki Leicesterin Kasper Schmeichel. Yksi tämän kauden vakuuttavimmista veräjänvartioista piti maaliskuun neljästä kamppailusta kolmessa maalinsa puhtaana. Ainoat takaiskut tulivat kuun alussa, kun West Bromwich ohitti tanskalaisen kaksi kertaa. Kyseisen ottelun jälkeen tahti on ollut vakuuttavaa, varsinkin kun Leicester on itse kyennyt tekemään neljässä viime ottelussaan jokaisessa ainoastaan yhden maalin. Oma pää on pitänyt.


Kuva: Getty Images

Puolustajat

Kyle Walker, Tottenham

Oikean laitapuolustajan tontin täyttäminen oli tämän kokoonpanon vaikein osanen, sillä oikeastaan kukaan ei huomattavasti noussut esille. Valintamme osui lopulta Tottenhamin Kyle Walkeriin. Englantilainen pikakiituri ei pelannut kuun ensimmäisessä ottelussa West Hamia vastaan, mutta kahdessa viimeisessä hän oli auttamassa Spursia kohti nollapelejä. Walker loi kolmessa ottelussa kuudella keskityksellä neljä vaarallista maalipaikkaa, ja puolustuspäässä hän onnistui tekemään kuusi tärkeää syötönkatkoa.


Kuva: Getty Images

Virgil van Dijk, Southampton

Toiseksi toppariksi valitsimme Saintsin Virgil van Dijkin. Hollantilainen oli maaliskuussa varsinainen dynamo pääpalloissa. Mies oli osallisena 41 kaksinkamppailuissa, joista hän voitti peräti 35. Tämän lisäksi kuukauden aikana hän pystyi purkamaan pallon 46 kertaa väljemmille vesille, ja blokkaamaan yhdeksän laukausta. Kuukautensa toppari kruunasi tekemällä tasoitusmaalin Sunderlandin verkkoon ottelun viimeisellä minuutilla.


Kuva: Getty Images

Timm Klose, Norwich

Norwichin Timm Klose oli yksi tärkeimmistä Kanarianlintujen pelaajista maaliskuussa. Neljässä pelissä sveitsiläinen teki peräti 15 syötönkatkoa, ja onnistui 48 purkupallossa. Laukauksiakin hän blokkasi 11 kappaletta. Kuukauden kruunasi kaksi nollapeliä Manchester Cityä ja West Bromwichia vastaan.


Kuva: Getty Images

Gaël Clichy, Manchester City

Oikean laitapuolustajan paikalle sijoitetaan Manchester Cityn ranskalaispuolustaja Gaël Clichy. Kausi alkoi heikosti Liverpoolin tehtyä kolme maalia Cityn verkkoon, mutta tätä notkahdusta seurasi nollapelit Aston Villaa ja Norwichia vastaan. Clichy pelasi maaliskuussa väkevästi molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässä hän antoi 11 keskitystä luoden seitsemän maalipaikkaa. Puolustuspäässä hän otti erittäin hyvin kiinni vastustajien laiturit, sillä syötönkatkojakin merkittiin mukavat 22 kappaletta. Laukauksen hän blokkasi kahdeksan kertaa, mikä on melko paljon laitapuolustajalle.


Kuva: Getty Images

Keskikenttä

Riyad Mahrez, Leicester

Oikean laitapuolustajan tontille asetellaan yksi kuluvan kauden isoimmista nimistä. Riyad Mahrez käytännössä vastasi yksinään Leicesterin maaleista maaliskuussa. Mies paukautti ottelun ainoat ja samalla voittomaaleiksi jääneet osumat niin Watfordin kuin Crystal Palacenkin verkkoon. Maalien lisäksi algerialainen oli ahkera tekemään haastoja, joita kertyi lopulta neljässä ottelussa 24 kappaletta.


Kuva: Getty Images

Idrissa Gueye, Aston Villa

Ensimmäiseksi keskikentän keskustan mieheksi valitaan Aston Villan Idrissa Gueye. Vähemmälle huomiolle jäänyt senegalilainen on ollut ehdottomasti jumbosijalla olevan Villa-lauman paras pelaaja tällä kaudella, ja hänet tullaan todennäköisesti ensimmäisenä kaappaamaan muualle kun putoaminen on ajankohtaista. Puolustavaa roolia keskikentällä hoitanut Gueye pelasi väkevää rikkomispeliä tehden 36 taklausta. Syötönkatkoja 26-vuotias Dakarissa syntynyt pelaaja teki 26.


Kuva: Getty Images

Dimitri Payet, West Ham

Kymppipaikalle sijoitetaan huikeaa kautta pelaava West Hamin 29-vuotias Dimitri Payet. Ranskalainen osallistui maalintekoon kaikissa West Hamin kolmessa maaliskuun ottelussa. Tottenhamia vastaan tekninen taituri syötti Michail Antonion voittomaalin, ja Evertonia vastaan hän maalisyötön lisäksi viimeisteli yhden itse. Myös Chelseaa vastaan mukaan tarttui maalisyöttö. Maalipaikkoja hän loi kolmessa ottelussa komeat 14 kappaletta.


Kuva: Getty Images

Emre Can, Liverpool

Gueyen viereen keskikentän keskustaan laitetaan Liverpoolin Emre Can. 22-vuotias saksalainen ei päässyt maaliskuussa tehopisteille, mutta hänen roolinsa oli suuri muualla pelissä. Keskikentän raastaja jakeli kolmessa ottelussa 17 taklausta ja katkaisi hän syötönkin 11 kertaa. Pelaajan syötöt onnistuivat 84-% tarkkuudella, mikä on mainio suoritus syöttöjen suureen määrään nähden.


Kuva: Getty Images

Adam Lallana, Liverpool

Canin lisäksi toinenkin Liverpool-pelaaja pääsi kuukauden joukkueeseen. Vasemman laiturin tontin valtasi itselleen Adam Lallana. Englantilainen tehtaili alkukuusta 3-0-voittoon päättyneessä City-ottelussa maalin ja maalisyötön. 27-vuotiaan hyökkäyspeli oli muutenkin ihailtavaa katseltavaa. Kolmessa ottelussa kertyi näppärät 17 haastoa, joiden lomassa hän loi 10 maalipaikkaa.


Kuva: Getty Images

Hyökkäys

Harry Kane, Tottenham

Kokoonpanoomme tarvitsee vain yhden kärkimiehen, eikä tälle paikalle yksinkertaisesti voinut valita ketään muuta kuin Harry Kanen. Spurs-hyökkääjä johtaa Valioliigan maalipörssiä 22 maalillaan. Kyseisellä maalimäärällä hän rikkoi Tottenhamin yhden kauden maaliennätyksen. Kuukausi ei alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla Spursin jäädessä nollille West Hamin vieraana, mutta sen jälkeen kyyti on ollut kovaa. Pohjois-Lontoon derbyssä hän viimeisteli isäntien ensimmäisen osuman, ja tämän jälkeen maaliverkot heiluivat kahdesti niin Aston Villaa kuin Bournemouthia vastaan.


Kuva: Getty Images

Manageri

Claudio Ranieri, Leicester

Kuukauden manageriksi valitsimme Leicesterin kokeneen italialaisen Claudio Ranierin. Kokemuksestaan huolimatta Ranieri ei ole voittanut koskaan mestaruutta, mutta nyt se on enemmän kuin lähellä. Ranieri on onnistunut kokoamaan Leicesterin nipusta todella tasapainoisen, puolustuskyvykkään ja venymiskykyisen, mistä todisteena on neljä peräkkäistä 1-0-voittoa.


Kuva: Getty Images

Juttua muokattu 5.4.2016 klo 16.30: Timm Klosen kansallisuus korjattu