West Ham pelaa viimeistä kaikkiaan 112 kaudestaan Boleyn Groundilla. Sen kotiareena on ensi syksystä alkaen Lontoon vuoden 2012 järjestämissä kesäolympialaisissa käytetty stadion Stratfordissa. Lähtö useammalle sukupolvelle tutuksi tulleelta kotikentältä on tapahtumassa tyylillä.

Kroatialaisen, itsekin aikanaan seurassa pelanneen Slaven Bilicin valmennuksessa Hammers on kyennyt kuluvan kauden aikana tukevoittamaan jo entisestään vahvaa identiteettiään. Se on juhlistanut samalla niin oman kasvattinsa Mark Noblen pitkää uraa seurassa, kuin myös Dimitri Payet:n nousua Valioliigan seuratuimpien pelaajien joukkoon.

Eilen joukkue katkaisi tasapeliputkensa voittamalla Watfordin nimenomaan kotikentällään 3-1. Kahden kapteeni Noblen upottaman rankkarin myötä se teki myös vielä yhden Boleyn Groundin ennätyksen; ottelu oli viidestoista perättäinen kotipeli liigassa ilman tappiota. West Ham on FA Cupia lukuunottamatta hävinnyt kotonaan viimeksi viime elokuussa. Kotiotteluita on kaudella jäljellä enää kaksi, toisessa asettuu vastaan Swansea, toisessa sarjasijoituksista West Hamin kanssa tiukasti kilpaileva Manchester United.

– Viimeinen vuosi Boleynilla on ollut uskomaton, sanoo Noble.

– Ennätys on mahtava saavutus, ja haluamme pitää asiat tällaisessa kurssissa. Meitä on matkan varrella auttanut kova työ, päättäväisyys ja taito. Se, että olen saanut omalta osaltani johtaa poikia tällaisella kaudella, on fantastista. Katsotaan mihin kaikki riittää kauden loputtua.

Pitkä taistelu siitä, mikä seura saa Olympiastadionin käyttöönsä, päättyi siis West Hamin voittoon. Siirto ei ole missään mielessä pieni projekti, mutta ainakin seuran kurssi kokonaisuudessaan näyttää hyvältä. Nähtäväksi jää, onnistuvatko massiivisen stadionin kamerat ensi kaudellakin poimimaan Russell Brandin reaktioita Hammersin peliin, ja onko sukulaistensa kautta Hammersin kannattajaksi tunnustautuneella Barack Obamalla aikaa vierailla otteluissa. Ja tietenkin se, miten saippuakuplat käyttäytyvät uudella kotiareenalla.

Lähteet: Premier League, West Ham