Lauantain viimeiset Valioliiga-ottelut startattiin viideltä Suomen aikaa. Voimia miteltiin kolmella stadionilla.

Villa Parkilla jo putoamisensa varmistanut Aston Villa isännöi Southamptonia. Isäntien surkuhupaisa kausi sai jatkoa 15. minuutin kohdalla Shane Longin vietyä Saintsin 0-1-johtoon. Reilut 15 minuuttia myöhemmin Dusan Tadic sai kunnian viedä vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle. Southampton ei kuitenkaan päässyt kahden maalin johdossa tauolle, sillä Ashley Westwood kavensi tilanteen lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Toisen puoliajan maaleja saatiin odottaa aina pelin loppupuolelle saakka. Tadic vei illan toisellaan vierailija takaisin kahden maalin johtoon ottelun 71. peliminuutilla. Tadicin lisäksi myös Westwood pääsi maalaamaan toistamiseen ottelun lopulla. Sadio Manén osuttua vielä viimeisellä minuutilla, nappasi Southampton täydet pisteet 2-4-voitolla.

Hazardin vuoden paasto päätökseen

Dean Courtilla Bournemouth isännöi Chelseaa. Blues siirtyi johtoon ainoastaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen Pedron maalilla. Puoli tuntia myöhemmin nähtiin jotain harvinaista – Eden Hazard osui maalipuiden väliin. Belgialaisen edellisestä Valioliiga-maalista kului lähes vuosi, sillä edellisen kerran maaliverkot heiluivat toukokuussa 2015 Crystal Palacea vastaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin vielä Tommy Elphickin kavennusosuma.

Toisella puoliajalla Chelsea osui vielä kahdesti. 71. minuutilla osui Willian Cesc Fábregasin syötöstä. Fabregas syötti myös Chelsean kaksi ensimmäistä osumaa. 1-4-loppulukemat viimeisteli illan toisellaan Hazard.

Newcastle nousi kahden maalin takaa tasoihin

Anfieldillä nähtiin Rafa Benítezin kotiinpaluu. Espanjalaisen Newcastle sai jobinpostia jo ottelun toisella minuutilla Daniel Sturridgen viedessä Redsin 1-0-johtoon.

Vartin kohdalla yleisö haukkoi henkeään Dejan Lovrenin saatua osuman kyynärpäästä kurkun tietämille. Kroaatti haukkoi maassa henkeään erittäin tuskaisen näköisenä. Pahimmalta onneksi selvittiin.

Puolen tunnin kohdalla Pool siirtyi jo 2-0-johtoon Adam Lallanan maalilla.

Toisella puoliskolla alkoi Newcastlen nousu. Papiss Cissé toi Magpiesin maalin päähän kolmen minuutin pelaamisen jälkeen. Vierailijoiden kannattajoukko repesi liitoksistaan 20 minuuttia myöhemmin Jack Colbackin tasoitusosuman myötä. 2-2-tulos jäi myös loppunumeroiksi. Newcastle on pisteen päässä putoamisviivan yläpuolella olevasta Norwichista.

Valioliiga lauantaina

Manchester City-Stoke 4-0 (2-0)

1-0 Fernando (35.)
2-0 Sergio Agüero rp. (43.)
3-0 Kelechi Iheanacho (64.)
4-0 Kelechi Iheanacho (74.)

Aston Villa-Southampton 2-4 (1-2)

0-1 Shane Long (15.)
0-2 Dusan Tadic (39.)
1-2 Ashley Westwood (45+1.)
1-3 Dusan Tadic (71.)
2-3 Ashley Westwood (85.)
2-4 Sadio Mané (90+4)

Bournemouth-Chelsea 1-4 (1-2)

0-1 Pedro (5.)
0-2 Eden Hazard (34.)
1-2 Tommy Elphick (36.)
1-3 Willian (71.)
1-4 Eden Hazard (90+1)

Liverpool-Newcastle 2-2 (2-0)

1-0 Adam Sturridge (2.)
2-0 Adam Lallana (30.)
2-1 Papiss Cissé (48.)
2-2 Jack Colback (66.)