Kuten tiedetään, Leicester varmisti jo maanantaina seuran ensimmäisen Valioliiga-mestaruutensa. Tänään Evertonia vastaan oli aika juhlia sitä King Power Stadiumin yleisön edessä. Ja hyvinhän ne juhlat sujuivat. Ottelu oli alusta saakka Kettujen hurmosta, kun isännät ajoivat 3-1-numeroin merseysidelaisten yli.

Mestaruuskarkeloihin pääsi mukaan myös pelikieltonsa kärsinyt Jamie Vardy. Hyökkääjä juhlisti sitä kahdella maalilla, eikä epäonnistuminen toisesta rangaistuspotkusta ollut kuin kauneusvirhe.

Leicester aloitti ottelun energisesti ja joukkueen pelistä huokui rentous. Evertonin verkkoja heilautettiin jo kuudennella minuutilla. Andy Kingin syöttö eteni Bryan Oviedon ja John Stonesin välistä Jamie Vardylle, jonka sijoitus yllätti Joel Roblesin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin toppari Wes Morgan viihdytti yleisöä harhauttamalla itsensä Everton-puolustajien ohitse keskustaan. Jamaikalaisen show-meiningistä jäi vain viimeistely puuttumaan, kun pallo karkasi puolustajan jalasta.

Everton koki vaikeuksia päästä mukaan Kettujen kyytiin. Niin itse varmasti joukkue pelasi. 33. minuutilla isännät kasvatti etumatkaansa. Riyad Mahrez menetti pallon, mutta se vieri Toffees-puolustajan jalan kautta suoraan Kingille. Walesilainen antoi kanuunansa puhua ja Leicester siirtyi 2-0-johtoon.

Leicester sai vielä avausjakson lopulla tilaisuuden kolmanteen maaliin, kun Mahrez oli murtautua läpiajoon. Matthew Pennington kuitenkin ehti viime hetkellä repiä algerialaisen nurin, tosin sääntöjen vastaisesti. Rikkeestä seurasi nuorelle puolustajalle varoitus, mutta se kannatti Kettujen epäonnistuttua erikoistilanteessaan. Näin tauolle mentiin isäntien 2-0-johdossa.

Toinen puolisko käynnistyi Leicesterin osalta verkkaisemmin. Myöskään Evertonin peli ei lähtenyt rullaamaan, minkä seurauksena peli junnasi jonkin aikaa paikallaan.

60 minuutin pelin jälkeen Ketut kuitenkin ottivat hallinnan takaisin. Neljä minuuttia tästä Pennington repi Vardyn nurin rangaistusalueen sisällä, ja pallo vietiin pilkulle. Leicester-hyökkääjä sijoitti pallon varmasti verkkoon viimeistellen kauden 24 osumansa. Kaksi minuuttia myöhemmin hattutemppukin oli lähellä. Mahrez vapautti tarjoilullaan Vardyn läpiajoon, mutta tällä kertaa englantilaisen laukaus kohdistui päin Roblesia.

Toinen tilaisuus hattuihin irtosi 71. minuutin kohdalla, kun Leicesterille vihellettiin taas rangaistuspotku. Tällä kertaa Darron Gibson joutui pysäyttämään laidalta nousseen Jeffrey Schluppin.

Itse rangaistuspotku oli kuitenkin Vardyn osalta umpisurkea hyökkääjän ammuttua keskeltä reippaasti yli maalin.

Everton sai vielä ottelun viimeisillä minuuteilla kavennuksen aikaiseksi, kun Kevin Mirallas toi joukkueen Leicesterin puolustuksen nukahduksen myötä kahden maalin päähän. Se ei kuitenkaan enää Kettuja tässä vaiheessa lannistanut. Peli päättyi Leicesterin 3-1-voittoon, ja King Powerin juhlat olivat valmiita alkamaan.

Valioliiga lauantaina

Norwich – Manchester United 0-1 (0-0)
0-1 Juan Mata (71.)

Bournemouth – West Bromwich 1-1 (0-1)

0-1 Salomon Róndon (16.)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Harry Arter (43.)
1-1 Matt Ritchie (83.)

Aston Villa – Newcastle 0-0 (0-0)

Crystal Palace – Stoke 2-1 (0-1)

0-1 Charlie Adam (27.)
1-1 Dwight Gayle (47.)
2-1 Dwight Gayle (68.)

Sunderland – Chelsea 3-1 (1-2)

’0-1 Diego Costa (15.)
1-1 Wahbi Khazri (41.)
1-2 Nemanja Matic (45+4.)
2-2 Fabio Borini (67.)
3-2 Jermain Defoe (70.)
Ulosajo, John Terry 90+5

West Ham – Swansea City 1-4 (0-2)

0-1 Wayne Routledge (25.)
0-2 Andre Ayew (31.)
0-3 Ki-Sung Yong (51.)

Leicester – Everton 3-1 (2-0)

1-0 Jamie Vardy (5.)
2-0 Andy King (33.)
3-0 Jamie Vardy Rp (65.)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Jamie Vardy (71.)
3-1 Kevin Mirallas (88.)