Ensi kaudeksi Mestaruussarjaan putoava Aston Villa on tiettävästi löytänyt sopivimman ehdokkaan seuran uudeksi manageriksi. Chelsean kaudella 2011-12 Mestarien liigan voittajaksi valmentanut Roberto Di Matteo on Sky Sportsin tietojen mukaan vahvin ehdokas nostamaan Aston Villaa takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

Di Matteo on tiettävästi käynyt jo keskusteluja puheenjohtaja Steve Hollisin ja omistaja Randy Lernerin kanssa. Lerner kauppasi seuran kiinalaiselle Tony Jiantong Xialle, mutta kaupan toteutuminen vaatii vielä Valioliigan ja Jalkapalloliigan hyväksynnän (uutinen). Xia ja Di Matteo käyvät keskusteluja työpaikasta tiettävästi ensi viikon aikana, kun kauppa on saatu viimeisteltyä.

Di Matteon edellinen valmentajapesti päättyi Schalkessa hieman yli vuosi sitten. Tätä ennen hän toimi Chelseassa sekä päävalmentajana että André Villas-Boasin apuvalmentajana. Italialaisvalmentaja otti Villas-Boasin paikan, kun lontoolaisseura purki sopimuksensa portugalilaisvalmentajan kanssa.

Di Matteo ei ole suinkaan ainut vaihtoehto Villainsin peräsimeen. Myös Burnley-manageri Sean Dychen ja Liverpoolia valmentaneen Brendan Rodgersin nimet ovat olleet esillä seuraavaksi Aston Villa -manageriksi. David Moyes lienee myös yksi vaihtoehdoista, mutta skotlantilaisvalmentaja ei tiettävästi halua jatkaa uraansa Mestaruussarjassa. Leicesterin Valioliigaan nostaneen Nigel Pearsonin nimi on myös noussut esille.

Aston Villan Valioliiga-kausi oli totaalinen mahalasku. Villains voitti kauden aikana ainoastaan kolme ottelua. Kauden aikana managerin paikalta saivat poistua sekä Tim Sherwood että Rémi Garde.