Englannissa puuhataan sarjajärjestelmään suurimpia muutoksia sitten Valioliigan perustamisen.

Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa ja Kakkosliigaa hallinnoiva The Football League haluaisi perustaa viidennen ammattilaistason, Kolmosliigan. Valioliiga pysyisi maan pääsarjana, mutta The Football League hallinnoisi neljää alempaa sarjatasoa.

Uudistukseen kuuluisi myös se, että kaikissa sarjoissa kilpailisi jatkossa 20 joukkuetta. Tätä nykyä Valioliigassa on 20 joukkuetta, mutta Mestaruussarjassa, Ykkösliigassa ja Kakkosliigassa pelaa kussakin 24 joukkuetta. The Football League haluaisi muutokset voimaan kaudesta 2019-20 lähtien.

Yksi syy sarjajärjestelmän mylläyksen taustalla on ottelupäivien liiallinen määrä. Tällä hetkellä joukkueet pelaavat 46 ottelun sarjakauden (Valioliigassa vain 38 ottelua). Sen päälle tulevat eri cupien ottelut ja mahdolliset nousukarsinnat. Ruuhkaisesta kalenterista on vaikeaa löytää sopivia pelipäiviä esimerkiksi Mestaruussarja-joukkueen ja Valioliiga-joukkueen väliselle FA Cup -ottelulle, kun vielä europelit asettavat omia haasteitaan.

Mietinnän alla on myös sellaisia asioita, kuten FA Cupin uusintaotteluiden poistaminen, talvitauko, joidenkin FA Cup -otteluiden siirtäminen keskelle viikkoa, alasarjajoukkueiden pelaaman The Football League Trophyn rakenne sekä Community Shield -ottelu.