Maanantaina pelattiin EM-kisojen neljäs kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Venäläisten valitukset dopingtestien määrästä

Alkuun dopingasiaa. Tänään selvisi, että Venäjän joukkueelta ehdittiin ottaa jo ennen kisojen alkua peräti 44 dopingnäytettä. Joukkueen lääkäri väitti, ettei maata ole kohdeltu tasa-arvoisesti muiden kanssa. Venäläiset jalkapalloilijat eivät ole toistaiseksi kielletyistä aineista kärähtäneet, mutta muissa lajeissa maan urheilijoita on jäänyt kiinni. (lue uutinen tästä)

Espanja voitti nihkeästä viimeistelystä huolimatta

Espanjan avaus oli vaikea. Joukkue hallitsi pallollisesti, mutta varsinkin kärkipäässä oli ongelmia. Kahdeksan maalipaikkaa tuhraantui ohivetoihin. (lue uutinen tästä). Lopulta voitto Tshekeistä irtosi 1-0-lukemin, kun Gerard Piqué puski oikealta etutolpalta pallon Petr Cechin selän taakse.

Easyodds.com

@easyodds
FT: #ESP 1-0 #CZE

Superb ball from Iniesta

vine.co/v/iLdM3PBuHEB

Wesley Hoolahanin taidokas volley ei riittänyt Irlannille

Irlanti ja Ruotsi tekivät jatkomahdollisuutensa vaikeaksi pelattuaan toistensa kanssa 1-1-tasatuloksen. Pistejaon myötä kumpikin maa tarvitsee jatkopeleihin selvitäkseen suurella todennäköisyydellä voiton joko Belgiasta tai Italiasta. Ruotsi ei laukonut ottelussa kertaakaan maalia kohti.

Irlanti oli lähellä voittoa Wesley Hoolahanin pamautettua toisen jakson alkuun oivan volleyn sisään Everton-puolustaja Seamus Colemanin keskityksestä. Haaveet voitosta murenivat lopulta Aston Villa -toppari Ciaran Clarkin ohjattua päällään Zlatan Ibrahimovicin keskityksen omaan maaliin. Voi siis sanoa, että Ruotsi oli varsin onnekas ansaitessaan pelistä pisteen.

Graziano Pellèn ensimmäinen arvokisamaali

Southamptonin Graziano Pellè pelasi tänään ensimmäisen EM-ottelunsa Italian paidassa Belgiaa vastaan. Samalla syntyi myös uran ensimmäinen arvokisa-maali. Pellè pääsi naulamaan lisäajan loppuhetkillä ratkaisevan 2-0-osuman Antonio Candrevan maistuvasta tarjoilusta.

Khasam Sports Group

@KhasamG
You can NEVER write the Azzuri off! 🇮🇹 - Here's @GPelle19 with @Vivo_Azzurro second of the evening 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽