Kaksi englantilaista jalkapallofania on pidätetty Ranskan Marseillessa väkivaltaisuuksien takia.

Englantilaiset Alexander Booth, 20, ja Ian Hepworth, 41, ovat saaneet kahden ja kolmen kuukauden vankeustuomiot. Kaksikko on saanut viikonlopun väkivaltaisuuksien vuoksi myös porttikiellon Ranskaan.

Booth ja Hepworth olivat ensimmäiset käsiteltävät tapaukset Ranskan satamakaupungissa tapahtuneiden väkivaltaisuuksien jälkeen. Välikohtauksessa yksi kannattaja kärsi päävammoja.
UEFA uhkaa sulkea Englannin ja Venäjän ulos EM-kisoista, jos tällaista tapahtuu uudelleen (lue uutinen).

Booth vangittiin kahdeksi kuukaudeksi hänen heitettyään pullolla poliisia, jonka lisäksi hän sai kahden vuoden kiellon Ranskaan. Hepworth puolestaan sai kolmen kuukauden rangaistuksen samasta rikoksesta sekä saman kiellon.

Booth kertoi oikeudessa ennen asian käsittelyä.

– Haluan sanoa anteeksi poliisille ja ihmisille ja Marseillen kaupungille. Tämä ei ole minun tapaistani: En ole väkivaltainen ihminen. Rakastan työtäni ja perhettäni. En ole koskaan ollut mukana jalkapallohuliganismissa.

– Olin väärässä paikassa väärään aikaan.

”En ole koskaan ollut ongelmissa poliisin kanssa”

Boothia syytettiin muovipullon heittämisestä poliisia kohti. Hän sanoi, että se on saattanut näyttää siltä, kuin se olisi suunnattu poliisia kohti, mutta se ei ollut.

– En ole koskaan ollut ongelmissa poliisin kanssa. Kunnioitan poliisia hyvin paljon.

Myös Hepworthia syytettiin pullon heitosta poliisia kohden, jonka jälkeen hän oli kävellyt eteenpäin poimien toisen pullon. Hän väitti, ettei muista, mitä oli tapahtunut.

Loukkaantunut englantilaisfani, Andrew Bache, 50, oli kriittisessä tilassa ranskalaisessa sairaalassa tappelun jälkeen. Hän joutui rautakangilla varustautuneiden venäläisten uhriksi.

Englannin manageri Roy Hodgson ja kapteeni Wayne Rooney ovat vedonneet suoraan faneille pysyä poissa ongelmista (uutinen).

 

Lähde: The Guardian