Keskiviikkona pelattiin EM-kisojen kuudes kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Ulkoministeri tuohtui Venäjän jalkapalloturistien kohtelusta

Venäläiset jalkapalloturistit ovat häirinneet rähinöinnillään kisojen avauspäiviä, ja Ranskan poliisilla on riittänyt töitä. Nyt venäläisten kohtelusta hermostui maan ulkoministeri Sergei Lavrov. Lavrovin mukaan venäläisyleisöä ei olla kohdeltu samalla tavalla kuin muita kannattajia. Valtionjohto myös vihjasi, jos poliisien viime päivien toiminta jatkuu, maiden väliset suhteet voivat kokea kovan kolauksen. (lue uutinen tästä).

Marek Hamsik Venäjän harmina

Venäläisittäin synkältä näytti myös kentän puolella, kun Slovakia yllätti maan 0-2-numeroin B-lohkon toisessa ottelussa. Leonid Slutskin miehistön harmina oli keskikenttäpelaaja Marek Hamsik, joka keräsi pelissä maalin ja maalisyötön. Tätä Hamsikin kiskaisua kelpaakin katsella.

Isäntämaa Ranska varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Ranska varmisti odotetusti jo kahden ottelun jälkeen paikkansa pudotuspeleissä. Albania sinnitteli nollilla varsinaisen peliajan loppuhetkille saakka ja oli hyvin lähellä pistettä. 90. minuutilla kuitenkin Antoine Griezmann avasi hanat toppari Adil Ramin tarjoilusta ja lisäajan kuudennella minuutilla Dimitri Payet naulasi ratkaisevan 2-0-maalin.

Kisojen kannalta on hienoa, että isännät varmistavat jatkopaikkansa näin aikaisin. Payet’lle illan osuma oli jo turnauksen toinen. Lohkon toinen jatkopaikka on vielä auki, Sveitsin ja Romanian jäätyä tasalukemiin.