Venäjän valtionjohto ei ole ollut tyytyväinen tapaan, jolla Ranskan poliisi on kohdellut venäläisiä jalkapalloturisteja.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on tuohtunut erityisesti tapauksesta, jossa Ranskan poliisi pysäytti Lilleen matkalla olleen venäläiskannattajien bussin. Poliisin tietojen mukaan bussissa matkasi henkilöitä, joiden epäillään syyllistyneen väkivaltaisuuksiin. Bussissa matkanneet päätettiin ottaa säilöön 48 tunniksi. 11 vapautettiin nopeasti, mutta 43 jäi poliisin huomaan.

Lavrovin mukaan Ranskan viranomaiset ovat kohdelleet venäläisiä ihan eri tavalla kuin muiden maiden kannattajia.

– Emme voi sulkea silmiämme siltä, että ranskalaiset yrittävät jättää huomiotta provokatiiviset toimet, joita muiden maiden kannattajat ovat tehneet, Lavrov sanoi viitaten tiettävästi englantilaisiin riehujiin.

– Te todennäköisesti näitte televisiossa järkyttävät kuvat, joissa tallottiin Venäjän lippua ja huudettiin Venäjän johdon sekä venäläisten urheilijoiden vastaisia iskulauseita.

Venäjän valtionjohto on ollut niin tyrmistynyt kansalaistensa kohtelusta, että Ranskan Venäjän-suurlähettiläs Jean-Maurice Ripert kutsuttiin puhutteluun. Venäjän ulkoministeriön tiedotteen mukaan maiden väliset suhteet voivat kokea merkittävän kolauksen, jos poliisin viime päivinä nähty toiminta EM-kisoissa jatkuu.