Englannin ja Walesin välisessä ottelussa juoni oli ensimmäisellä jaksolla selkeä. Englanti kuhisi kuin muurahaispesä, mutta ilman järjestystä. Lukuisia tilanteita niin suorasta pelistä kuin myös kulma- ja vapaapotkuista hukattuaan se antoi huomattavasti rauhallisemmin koko ajan pelanneelle vastustajalleen vapaapotkun kohtuullisesta paikasta.

Wayne Rooneyn rikkeestä aiheutunut vapari lankesi Gareth Balen vedettäväksi – ja tämä upotti sen oikeaan alanurkkaan. Joe Hart Englannin maalilla sai takaiskusta melkoisen suuren miinuksen; pallo olisi ollut otettavissa. Manchester City -vahti venyttikin vetoon asti, muttei onnistunut pysäyttämään pallon liikettä. Tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Paljon puhuttanut taktiikka, jossa Harry Kane on antanut joukkueensa kulmapotkut, oli nyt muuttunut. Ensimmäisellä jaksolla kaikki Englannin kulmat antoi Rooney. Seurauksena Kanen kentällä oloa ei juuri edes huomannut.

Tauolla Roy Hodgson vaihtoi Kanen sekä Raheem Sterlingin ulos, tilalle Daniel Sturridge ja Jamie Vardy. Toisen jakson alussa nähtiinkin hieman aiemmasta rauhoittunut Englanti.

Vardy kiitti peliajastaan hoitamalla ottelun tasoihin vajaan tunnin kohdalla. Pallo jäi keskityksen jälkeen pomppimaan rangaistusalueelle, ja päätyi lopulta Wales-toppari Ashley Williamsin päästä Vardyn jalkaan. 1-1.

Ottelussa näytettiin päädyttävän tasatulokseen, kunnes Sturridge onnistui raivoisan repimisen päätteeksi tekemään Englannille voittomaalin lisäajalla. Maalin syntyaikana ottelun 92. minuutti.