Evertonin tuore manageri Ronald Koeman on ja hahmotellut kesäistä hankintalistaansa. Ensimmäisenä paperiin on kirjattu Kevin Strootmanin nimi. Asiasta kertoo Liverpool Echo -lehti.

AS Roman keskikenttäpelaajalla on vielä kaksi vuotta sopimustaan jäljellä. Jotta Everton saa haluamansa, on kukkaroa avattava noin 30 miljoonan punnan (noin 38 miljoonaa euroa) verran, tietää lehti kertoa.

Rahasta siirron ei pitäisi olla silti kiinni, sillä Koeman saa Evertonissa ennätykselliset 100 miljoonan punnan (noin 126 miljoonaa euroa) siirtokassan ensimmäiselle kaudelleen. Lisäksi varoja voi vielä vapautua käyttöön lisää onnistuneista pelaajakaupoista.

Koemanin papereissa tärkein tontti on löytää tekijä keskikentän keskustaan.

Strootman palasi polvivaivojen jälkeen toden teolla kehiin vasta viime kaudella. Hollantilainen on läpikäynyt kolme leikkausta, ja hienon ensimmäisen kauden jälkeen on kahteen viime kauteen kertynyt 26-vuotiaalle vain 13 peliä Serie A:ssa.

Strootman on aiemminkin yhdistetty huhuissa Valioliigaan, mutta tuolloin puhuttiin Arsenalista ja Manchester Unitedista. Everton alkaa olla myös nyt sellaisissa varoissa, että se voi kilpailla tämänkin tason pelaajista.

Strootmanin ohella Evertoniin on yhdistetty myös Pietarin Zenitiä edustava Axel Witsel, joka edustaa Belgiaa EM-kisoissa. Newcastle Unitedin maalivahti Tim Krul kiinnostaa niin ikään Evertonia.