Perjantaina pelatttiin EM-kisojen kahdeksas kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Ruotsi kaatumassa saamattomuuteensa

Zlatan Ibrahimovic on ollut Ruotsin paidassa vain varjo siitä, mitä 38 maalin hyökkääjä oli viime kaudella Ranskan liigassa. Yhtä saamaton on ollut koko Blågult, joka ei saanut Irlanti-avauksen tapaan Italiaakaan vastaan ainuttakaan laukausta maalia kohti. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä sitten paikkansa käytti hyväksi Azzurrien Éder, joka ratkaisi komealla laukauksellaan saapasmaalle voiton 1-0-lukemin. Samalla varmistui myös Italian jatkopaikka.

Oman maan huligaanit pilasivat Kroatian pelin

Kroatia saa tänään syyttää pistemenetyksestään oman maansa kansalaisia. Ottelu Tshekkiä vastaan jouduttiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa keskeyttämään hetkeksi kroaattihuligaanien heitettyä palavan soihdun kentälle. Hetkeä myöhemmin nurmelle lensi myös paukkupommi, joka räjähti sen nostaneen järjestysmiehen käsiin (lue uutinen tästä). Pelin jatkuttua Tshekki käytti sekasorron hyväksi luomalla vahvaa painetta, jota seurasi Kroatian käsivirhe. Tomas Necid ei erehtynyt, minkä seurauksena Kroatia kärsi katkeran tasapelin.

Uefa myös vahvisti, että heitetty soihtu ja paukkupommi menevät kurinpitotutkintaan (lue uutinen tästä).

Flare goes off in mans face. Shocking.
#EURO2016
#CZECRO

Espanja murskasi kiinni jatkopaikkaan

Jos Espanjalla oli vaikeuksia vielä avauksessa Tshekkiä vastaan, tänään niistä ei ollut tietoa. Ensin Álvaro Moratan ja Noliton pikamaalit avausjakson lopulla veivät La Rojan kolmen minuutin sisällä kahden maalin johtoon. Toisen jakson alkuun Morata iski vielä toisen, ja näin Espanja murskasi tiensä 3-0-numeroin pudotuspeleihin.

Espanja oli myös vasta ensimmäinen maa, joka onnistui tekemään turnauksessa kolme maalia samassa ottelussa. 20 peliä tähänkin tarvittiin.

WhoScored.com

@WhoScored
Spain: Are the first team to score 3+ goals in a Euro 2016 match #ESPTUR