Fenerbahcen valmentaja Vítor Pereira on noussut yllätyskandidaatiksi Southamptonin seuraavaksi manageriksi, kertoo The Times -lehti.

Southampton seurajohto on jo käyttänyt useamman viikon sopivien ehdokkaiden löytämiseen sen jälkeen, kun Ronald Koemanin siirto Evertoniin alkoi selvetä. 53-vuotias hollantilainen ehti työskennellä Saintsien managerina kaikkiaan kaksi kautta ennen lähtöään kesäkuun alussa.

Koemanin seuraajaehdokkaista Pereira on tiettävästi se nimi, jonka kanssa Saints haluaa ensimmäisenä jutella. Pereira, 47, on tehnyt vaikutuksen ansioluettelollaan – ennen Fenerbahcen pestiä portugalilainen teki jo hyvää jälkeä Porton peräsimessä. Tästä kertoo esimerkiksi kaksi peräkkäistä mestaruutta Portugalissa.

Viime kaudella Pereira valmensi Fenerbahcen toiseksi Turkin liigassa. Kokemusta Pereira on kartuttanut myös esimerkiksi Andre Villas-Boasin apuvalmentajana Portossa.

The Telegraph -lehti tietää puolestaan kertoa, että Pereiran ohella tehtävään ovat tyrkyllä myös esimerkiksi OGC Nicen päävalmentajanana viimeksi toiminut Claude Puel ja Manchester Cityn jättänyt Manuel Pellegrini.