Englannin EM-joukkueesta pidetään kisoissa erittäin hyvää huolta. Kaikki kalorit lasketaan ja harjoitusohjelmat ovat mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten. Tietysti on oltava poikkeus sääntöön – ja hän on Jamie Vardy.

Jamie Vardy kuvattiin lähtemästä viiden tähden hotellista pari päivää ennen Wales-peliä kädessään nuuskapurkki ja Red Bull -energiajuoma. Itse pelissä nämä epäterveelliset elämäntavat eivät näkyneet mitenkään, sillä Vardy tuli vaihdosta sisään ja tasoitti pelin 1-1-lukemiin. Englanti voitti matsin lopulta 2-1 – ja paljolti kiitos Vardyn.

29-vuotiaan hyökkääjään salaisuus ei ole ainakaan kuntosali. Vardy on nimittäin nyt myöntänyt The Telegraph -lehden mukaan, että hän on hieman erilainen huippu-urheilija tottumuksiltaan.

– Jos menen salille, se hidastaa minua, Vardy kertoi lehden mukaan.

– En mene nostelemaan painoja tai mitään sellaista. Jokainen ihminen on erilainen ja tämä on minun tapani. Ja olen varma, että jos joku muu yrittäisi tehdä sitä minä teen, se ei onnistuisi heille.

”Yrittäneet vaan eivät onnistuneet”

Vardy on kyllä yritetty saada salille, mutta todella heikoin tuloksin.

– Joo, he ovat yrittäneet vaan eivät ole onnistuneet. Viimeksi, kun nostelin painoja, se oli silloin, kun nostin Red Bullia toissa päivänä, Vardy nauratti.

Vardy myöntää todella suorassa haastattelussa tapansa käyttää nuuskaa ja energiajuomia. Joukkuetovereilta Vardy saa ymmärrystä. Liverpoolin keskikenttämies Adam Lallana muistuttaa, että jokainen meistä ihmisistä – myös urheilijoista – on omanlaisensa.

– Jokainen on mielestäni tavallaan erilainen. Jokaisella on omat pienet tapansa, mitä he tekevät salilla, kentän ulkopuolella tai ennen peliä – mutta Vardy on Vards, hän on puolustajien painajainen, Lallana sutkaisi.