Southampton on tehnyt kolme vuoden pituisen jatkosopimuksen Steven Davisin kanssa. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

– Olen iloinen, että Steven, joka on johtaja kentällä ja pukuhuoneessa, on sitoutunut Southampton Football Clubiin, Southamptonin jalkapallopuolen johtaja Les Reed sanoi.

– Southamptonin kannattajat tietävät, kuinka paljon hän tekee töitä peleissä. Pelaajamme tietävät, että hän on auttamassa heitä.

31-vuotias Davis siirtyi Southamptoniin Rangersista kesällä 2012. Viime kaudella keskikenttäpelaaja sai Valioliigassa vyölleen 34 ottelua. Tehoja syntyi viiden maalin ja kolmen maalisyötön verran.

Tällä hetkellä Davis on Pohjois-Irlannin matkassa EM-kisoissa. Joukkueen kapteeni on pelannut täydet minuutit molemmissa maan otteluissa.

Toimittajan sana

Davis on lähtökohtaisesti keskikentän keskikaistan pelaaja, mutta hän voi monipuolisuutensa vuoksi pelata monella eri paikalla. Viime kaudella tuli vastuuta keskikentän pohjalla, kymppipaikalla, oikeana laiturina ja vasempana laiturina.

Davisin parhaita avuja on syöttötaito. Viime kauden Valioliigassa hänelle kirjattiin keskimäärin toiseksi eniten syöttöjä Southamptonin pelaajista. Syöttöprosentti oli neljänneksi paras (83,5). Se on hyvä saavutus, kun otetaan huomioon, että Davis loi toiseksi eniten maalipaikkoja Dusan Tadicin jälkeen.