Sunnuntaina pelattiin MM-kisojen kymmenes kisapäivä. Katsauksessa käymme läpi päivän suurimmat puheenaiheet.

Huligaanit eivät kuulu Venäjän valtion palkkalistalle

Brittilehdistössä nostettiin esiin huhu, jonka mukaan merkittävä osa Venäjän Ranskassa väkivaltaisuuksia aiheuttaneista huligaaneista olisi valtion palkkaamia. Nämä väitteet kiistettiin nopeasti. Presidentti Vladimir Putinin lehdistöpäällikön Dmitry Peskovin mielestä kyse oli Venäjän vastaisesta hysteriasta (lue uutinen tästä).

Avainmiehiään lepuuttanut Ranska jäi maaleitta

Isäntämaa Ranska oli varmistanut jatkopaikkansa jo ennen sunnuntaita. Näin Les Bleus sai lepuuttaa Sveitsiä vastaan muun muassa Blaise Matuidia, N’Golo Kantéa ja Dimitri Payet’ta. Lohkovoittoon Ranskalle riitti tasapeli, ja seurauksena joukkue nyhjäsi maalittoman sellaisen. Sveitsi varmisti myös toisena jatkopaikkansa.

Albanian toivo elää

Päivän piristävimmän yllätyksen järjesti Albania, joka nappasi ensimmäisen voittonsa arvokisoissa. 0-1-lukemin hävinneellä Romanialla oli ennen sunnuntaita vielä saumansa jatkoon. Tällä osumalla Armando Sadiku puski itsensä Albanian jalkapallohistoriaan.

Romania-voiton myötä Albanialla on vielä ohuet saumat päästä lohkokolmosena jatkoon. Unelma voi toteutua, jos esimerkiksi Ruotsi ja Irlanti häviävät molemmat viimeiset ottelunsa.