Venäläiset ja englantilaiset ovat aiheuttaneet runsaasti ongelmia Ranskan EM-kisoissa.

Etenkin kisojen alkuvaiheessa englantilais- ja venäläishuligaanit ottivat rajusti yhteen Marseillessa, missä joukkueet kohtasivat toisensa. Sittemmin pienempiä rähinöitä on nähty myös Lillessä.

Rähinöihin ovat puuttuneet niin Ranskan viranomaiset kuin UEFA. Kymmeniä venäläisiä on karkotettu Ranskasta (lue uutinen), jotkut englantilaiset ja venäläiset on tuomittu vankeusrangaistuksiin, ja UEFA on langettanut Venäjälle 150 000 euron sakon (lue uutinen).

Venäjän kohdalla on puhuttu ammattimaisesti toimivista huligaaneista. Viikonloppuna nousi jopa sellaisia epäilyjä brittiviranomaisten keskuudessa, että huligaanit olisivat Venäjän valtion palkkalistoilla ja siten osa Vladimir Putinin hybridisodankäyntiä (lue uutinen).

Venäjän EM-joukkueeseen kuuluva hyökkääjä Fjodor Smolov on sitä mieltä, että englantilaiset ovat suurempia syypäitä rähinöihin.

– Haluaisin, että kannattajat jatkaisivat meidän tukemistamme. Meistä (venäläisistä) on puhuttu paljon, mutta verkkoon on ladattu paljon videoita. Niissä englantilaiset selvästi provosoivat heitä (venäläisiä), Smolov sanoi Sky Sportsin mukaan.

Smolov otti myös yleisellä tasolla kantaa huligaanien tappeluihin.

– Se on selvä, ettei tällaista pitäisi tapahtua jalkapallokatsomoissa. Jos ihmiset haluavat tapella, tapelkoon jossain muualla. Heidän ei tulisi tehdä sitä stadioneilla.