UEFA on määrännyt Kroatialle sakkoja 100 000 euron edestä, Kroatialaishuligaanit aiheuttivat ongelmia 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa Tšekkiä vastaan (lue uutinen). UEFA kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Erotuomari Mark Clattenburg keskeytti ottelun hetkeksi 86. minuutilla, kun kroatialaishuligaanit heittivät soihtuja ja paukkupommeja kentälle. Yksi ilotulitteita kentältä poistaneista järjestysmiehistä loukkaantui, kun kentällä ollut paukkupommi räjähti hänen käsilleen. Kroatian pelaajat pyysivät kannattajiaan lopettamaan soihtujen heittämisen välittömästi.

Kroatian jalkapalloliittoa on kielletty myös myymästä lippuja ihmisille, jotka ovat tunnistettavissa huligaaneiksi. Tiistain Espanja-ottelun kaikki liput on kuitenkin jo myyty.

Kroatian saama sakko on tähän mennessä EM-turnausta toiseksi suurin. Suurimman sakon turnauksessa on saanut Venäjä, jota muistettiin 150 000 euron sakolla viime viikolla (lue uutinen).

Toimittaja Andy Mitten, joka oli pelissä, kertoi BBC:n Radio 5:lle, että poliisit ja sotilaat olivat valmistautumassa siihen, että jotain oli tapahtumassa.

– Oli käynyt selväksi, että he tiesivät jotain tapahtuvan ja niin tapahtuikin. Minä näin taistelut, se oli kamalaa katsottavaa. Se kesti kaksi tai kolme minuuttia, ennen kuin se rauhoittui.

Torcida Split 1950, joka on jalkapalloseura Hajduk Splitin kannattajaryhmä, on kirjoittanut Facebookissa, että se aikoo häiriköidä tiistain Espanja-ottelussa. Tuolloin Kroatia kohtaa Espanjan D-lohkon päätöskamppailussa.

Osa kroatialaisista protestoi huliganismin keinoin maan korruptoitunutta jalkapalloliittoa vastaan.