EM-kisojen neljännesvälierät polkaistaan käyntiin tänään. Brittien kohtaamisessa iskevät yhteen Wales ja Pohjois-Irlanti.

Wales yllätti voittamalla alkulohkonsa. Joukkueen vastaiskupeli oli murhaavan tehokasta, ja Gareth Bale osui silloin, kun piti osua.

– Wales on hyvässä vireessä. Erityisesti Venäjä-peli oli heiltä hieno esitys, Pohois-Irlannin päävalmentaja Michael O’Neill sanoi lehdistötilaisuudessa.

Pohjois-Irlannille riitti jatkopaikkaan voitto Ukrainasta. Sen sijaan Puolaa ja Saksaa vastaan joukkue oli täysi vastaantulija. Bussi parkkeerattiin hyvin alas, ja vastustajat määrittelivät pelin virtauksen. Pohjois-Irlannin hyökkäyspeli perustuu lähes täysin erikoistilanteisiin, joissa joukkue sinänsä on vaarallinen.

– Pohjois-Irlanti on vahva, fyysinen ja hyvin organisoitu, Walesin päävalmentaja Chris Coleman kuvaili.

Pohjois-Irlanti on pitänyt turnauksessa vähiten palloa. Todennäköisesti joukkue jatkaa samalla tyylillä myös tässä ottelussa. Wales on ottelussa selkeä suosikki, mutta todennäköinen pelin virtaus ei suosi joukkuetta. Nyt vastahyökkäyspaikkoja tulee huomattavasti vähemmän kuin alkulohkon peleissä. Hitaissa hyökkäyksissä Wales ei ole ollut niin laadukas joukkue.

Oletettu pelin kuva ei näy riittävästi kertoimissa vaan Pohjois-Irlannin menestyksestä palkitaan liian suurilla kertoimilla. Tasoitusvedolla pääsee lunastusluukulle tasapelilläkin, joka on tässä vähäisen maaliodottaman pelissä varsin todennäköinen vaihtoehto.

Kertoimet (SuperLenny)

Wales-Pohjois-Irlanti (Pohjois-Irlannille yksi maali eteen)
1 4.00
x 3.30
2 1.87

Ottelut ja alkamisajat

Sveitsi-Puola klo 16
Wales-Pohjois-Irlanti klo 19
Kroatia-Portugali klo 22