Reykjavikin torilla Islannin pääkaupungissa oli melkoiset juhlat Englanti-pelin aikana. Meno muuttui sitä villimmäksi, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Islanti teki yhden kaikkien aikojen suurimmista sensaatiosta EM-kisoissa, kun se kaatoi Englannin 2-1-lukemin ja eteni puolivälieriin. Vaikka Islanti oli ottelussa suuri altavastaaja, löytyi joukkueen sisältä uskoa.

– Me kaikki uskoimme, muu maailma ei, mutta me uskoimme. Olen täynnä iloa, Islannin puolustaja Karl Arnason sanoi BBC:n mukaan.

Islannin valmentaja Lars Lagerbäckillä on uskomaton tilasto Englantia vastaan. Kuusi ottelua ennen tämäniltaista peliä, nyt seitsemän, eikä yhtään tappiota. Se antoi uskoa myös joukkueelle.

– Valmentaja ei ollut koskaan hävinnyt Englannille, hän sanoi sen meille ja meidän piti pitää se yllä. Kun Jamie Vardy tuli sisään, hänellä oli nopeutta, mutta pidimme sen kurissa.

– Tämä on vailla epäilystä suurin tulos Islannin jalkapallon historiassa. Aiheutimme maailmalle shokin! Arnason iloitsi.

Islannin valmennustiimistä Heimir Hallgrimsson oli hänkin ilon valtaama.

– Olin rentoutuneempi kuin ottelussa Itävaltaa vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle pari vuotta sitten, että pääsemme kahdeksan parhaan joukkoon, täytyy sanoa, etten olisi sitä uskonut, Hallgrimsson puhisi.

Videolta ylhäältä voit katsoa tunnelmat Islannista!