Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen analysoi ja spekuloi yllä olevalla videolla, Tammikuun siirtoikkuna -spesiaalissa, mitä Valioliigan joukkueet tulevat tekemään, kun kuukauden mittainen kansainvälinen siirtoaika käynnistyy.

Eilen julkaistussa ensimmäisessä osassa vuorossa olivat Manchesterin seurat sekä Chelsea ja Liverpool. Tänään käydään läpi vuorostaan Arsenalin, Tottenhamin, Evertonin, West Hamin ja Newcastlen tarpeita.

Arsenal

Paatelaisen mielestä manageri Arsène Wengerin on löydettävä puolustukseen uusi johtaja Per Mertesackerin tilalle.

– Ehdottomasti tarvitaan toppariosastolle lisää pelaajia.

Tottenham

Mitä olisi Spursin hyökkäyspelaaminen ilman Harry Kanea? Riittävätkö vähälle vastuulle jääneen Fernando Llorenten rahkeet, jos Kane on sivussa?

– Jos Tottenham haluaa taistella paikasta Mestarien liigassa ja mestaruudesta ja Harry Kane ei ole käytettävissä, niin he tarvitsevat paremman hyökkääjän.

Everton

Toffeesin uusi manageri Sam Allardyce on tehnyt hyvin selväksi, että haluaa vahvistuksia tammikuussa varsinkin hyökkäyspäähän. Paatelainen uskoo kuitenkin, että hyvän kärkimiehen hankkiminen kesken kautta voi osoittautua hankalaksi.

– Ok-pelaajasta pitää maksaa tammikuussa todella paljon ja huippupelaajasta pitää maksaa maltaita.

– En olisi yllättynyt, jos Everton hankkisi jopa kaksi hyökkääjää. Tai kymppipaikan pelaajan ja hyökkääjän.

West Ham

Putoamistaistelussa mukana olevan Hammersien kohdalla on ollut paljon puhetta joukkueen maalivahtitilanteesta. Lainatorjuja Joe Hart tipahti marraskuun jälkeen vaihtopenkille ja tolppien väliin asteli parin kauden takainen ykkösvahti Adrián. Onko Hartin aika Lontoon olympiastadionilla jo ohi?

– (Manageri) David Moyes on sanonut moneen otteeseen, että Joe Hart on hänen mielessään ja tulee pelaamaan paljon, paljon pelejä tällä kaudella. Adrián on pelannut hyvin, ei ole mitään tarvetta vaihtaa maalivahtia.

– Uskon, että Moyes pitää Joe Hartin ainakin kesään asti.

Newcastle

Toista putoajakandidaattia Newcastlea odottaa mielenkiintoinen siirtoikkuna. Seura on tällä hetkellä myynnissä, mutta mahdollinen omistajanvaihdos ei ole vielä toteutunut. Paatelainen toivoo, että omistaja vaihtuu viimeistään tammikuun puolivälissä, jotta viime kesänä seuran saamattomuudesta valitellut manageri Rafael Benítez pääsee pelaajaostoksille.

– Jos seuran myynti tapahtuu tammikuun jälkeen, niin Benítez ei voi hankkia uusia pelaajia.

– En jaksa uskoa, että seuran potentiaaliset ostajat odottaisivat siirtoikkunan umpeutumista ja toimisivat niin kierosti ja ovelasti.