Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Newcastle kertoo hankkineensa maalivahti Matz Selsin Belgiasta. Viime kaudella Gentissä pelanneen Selsin sopimus Newcastlen kanssa on viisivuotinen. Seura tiedotti asiasta kotisivuillaan.

24-vuotias Sels valittiin viime kaudella Belgian liigan parhaaksi maalivahdiksi. Belgialainen on pelannut urallaan 106 ottelua Gentin paidassa. Viime kaudella Sels piti maalinsa puhtaana 18 ottelussa.

Sels on pelannut urallaan Belgian ikäkausimaajoukkueissa, mutta A-maaotteluita ei 24-vuotiaalle ei ole vielä kertynyt. Maalivahti tuo Newcastleen kokemusta myös eurokentiltä, sillä Gent pelasi viime kaudella Mestarien liigassa.

– Olen erittäin tyytyväinen toivottaessani Matzin seuraan. Hän on loistava maalivahti, ja monet suurseurat olivat kiinnostuneita hänestä, seuran päävalmentaja Rafa Benítez kommentoi.

Myös pelaaja itse on uudesta seurastaan innoissaan. Päätös Newcastleen tulemisesta oli helppo.

– Newcastle on todella iso seura, ja siksi valitsin Newcastlen. Heti kun Newcastle osoitti kiinnostusta minua kohtaan, ja puhuin valmentaja Rafa Benítezin kanssa, oli päätös helppo.