Zlatan Ibrahimović vahvisti alkuillasta Instagram-tilillään siirtyvänsä Manchester Unitediin. Kesän huonoiten salassa pidetty siirto on ruotsalaisen lääkärintarkastusta vaille valmis.

34-vuotiaan Zlatanin riittävästä kunnosta Valioliigaan voi olla montaa mieltä. EM-kisoissa hän ei pystynyt hinaamaan Ruotsia yksin jatkoon, mutta tilastot edelliseltä kaudelta PSG:n riveistä ovat vakuuttavat. Zlatan iski uskomattomat 38 maalia 31 pelaamassaan pelissä, ja pelasi uransa parhaan kauden.

Optan antamien tilastojen mukaan Zlatan teki 37 prosenttia pariisilaisten maaleista ja hän osui joka 67 minutti. Lisäksi ruotsalainen syötti kauden aikana 13 maalia. Vain Luis Suárez iski Euroopan kärkisarjoista enemmän osumia kuin Zlatan. Suarez (40), Ibrahimovic (38).

Zlatania ei kutsuta turhaan voittajaluonteeksi. Viimeisimmän 10 pelaamansa kauden aikana hän on voittanut seurajoukkueessaan maan liigamestaruuden yhdeksän kertaa (neljä Italiassa, yksi Espanjassa ja neljä Ranskassa).

Mestarien liigan voitto Zlatanilta kuitenkin puuttuu. Sitä hän ei tule Manchesterissakaan voittamaan ensimmäisellä kaudella, koska seura pelaa vain Eurooppa-liigassa ensi kaudella. Voisi siis päätellä, että ruotsalaisen tavoite on pysyä seurassa vähintään kahden vuoden ajan.

Toimittajan sana

Kun puhutaan Zlatanista, ei ollut ihme, että hän itse ilmoitti siirtymisestään Manchester Unitediin. Ei suinkaan seura. Ruotsalaisen siirron voi nähdä Man Unitedin näkökulmasta, että seura kaipaa joukkueeseen voittajatyypin, joka nostaa seuran nopeasti takaisin pokaalikantaan. Huippuhyvissä väleissä ruotsalaisen kanssa oleva José Mourinho tietysti auttaa asiaa.

Onko Zlatanista aiheuttamaan saman efektin kuin Robin van Persie tai Eric Cantona aikoinaan? Zlatan tuo mukanaan show’n, jonka Manchester Unitedin markkinointiväki ottaa ilolla vastaan. Hän on varmasti myös hyvä johtajatyyppi käyttäytymisellään seuraan, kuten Cantona tai van Persie.

Mielenkiintoakin hän tuo taatusti sarjaan ja seuraan, vaikka sitä olikin jo entuudestaan managerivalintojen varmistuttua. Kysymyksen aiheuttaa se, miten Zlatan sopeutuu Unitedin pelityyliin. Hänen onnekseen Mourinho aloittanee joukkueensa kanssa luultavasti lähes puhtaalta pöydältä Louis van Gaalin heikon kauden jälkeen.

Kysymyksen asettavat takuulla myös omien nuorten peluuttamisen perään huutavat kannattajat. Useat United-fanit ovat jo mehustelleet Anthony Martialin ja Marcus Rashfordin yhteispelillä joukkueen hyökkäyksessä.

Zlatan voi mentorina tuoda tähän hyökkäykseen elintärkeän lisäpalan tai tuhota sen ylisuurella egollaan. Aika näyttää.