Crystal Palace ilmoittaa verkkosivuillaan vahvistaneensa maalivahtiosastoaan Marseillen Steve Mandandalla. 31-vuotiaan Ranskan maajoukkuevahdin sopimus on kolmivuotinen. Palace ei paljastanut siirtokorvausta.

– Olen tyytyväinen, että onnistuimme tuomaan Steven seuraan. Hän tuo meille tervettä kokemusta sekä seura että maajoukkuetasolta. Hänellä on myös meriittejä pokaalien voittamisesta, Palacen puheenjohtaja Steve Parish hehkutti.

Mandanda pelasi yhdeksän kauden aikana 443 ottelua Marseillen väreissä. Ranskalainen on valittu neljästi maan pääsarjan parhaaksi maalivahdiksi. Viimeksi palkinto osui kohdalle päättyneellä kaudella.

Maajoukkuetasolla Mandanda on nähty kolmessa EM-turnauksessa ja vuoden 2010 MM-kisoissa. Maalivahti on tälläkin hetkellä Ranskan mukana kotikisoissa. Pelejä vyölle ei ole kesän turnauksessa toistaiseksi kertynyt.

Toimittajan sana

Viime kauden paras maalivahti -palkinto ja paikka Ranskan maajoukkueessa osoittaa, että Mandanda on edelleen laadukas maalivahti. Kokeneella veräjänvartijalla on pitkä ja ansiokas ura takana kotimaassaan. Viime kauden kunnossa mies olisi loistovahvistus useammallekin eurooppalaiselle seuralle.

Mandandan tulon myötä Walesin maajoukkueessa vahvasti esiintynyt Wayne Hennessey myös saa kovan kilpailijan. Nähtäväksi jää, karkaako walesilainen ykkösvahdin roolia kaivatessaan muihin maisemiin.