Whoscored-sivusto on listannut tilastollisesti parhaiten onnistuneita pelaajia Ranskan Euroopan mestaruuskisojen neljännesfinaaleissa. Yhdeksästä oman tilastonsa kärkinimestä vain neljä on enää jatkossa mukana turnauksessa. Heistäkin Walesin Aaron Ramsey ja Saksan Mats Hummels ovat kahden varoituksen myötä poissa joukkueittensa välieräotteluista. Lue varoitusjärjestelmään liittyvä uutiskommenttimme täältä.

WhoScored.com

@WhoScored
Euro 2016 Quarter-Final Stat Leaders


Välierien pelikiellot näkynevät näiden tilastojen valossa nimenomaan Saksan ja Walesin keskikentällä ja puolustuspäässä. Yhdeksän tilaston kärjessä komeilee neljä jo pudonneen Belgian pelaajaa; Marouane Fellaini ehti puolivälierässä voittaa kymmenen pääpallotaistelua, Jason Denayer tehdä neljä taklausta, ja Thibaut Courtois ottaa tililleen neljä torjuntaa. Belgia hävisi pelinsä Walesille. Puola puolestaan putosi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen ottelussa Portugalia vastaan. Sen pelaajista Kamil Glik suoritti taistelussa 12 onnistutta purkua, Artur Jerdrzejczyk viisi katkoa. Tilastot on koottu otteluiden varsinaisilta peliajoilta.

Välieriin selvinneistä joukkueista vailla edustajaa tilastokärjissä on vain Ranska, jonka pelaajiston kesken tehtävät ovat siis tässä valossa jakautuneet muita tasaisemmin.