Manchester United on vahvistanut verkkosivuillaan, että Henrikh Mkhitaryan siirtyy seuraan Dortmundista. Pelaajan sopimus on nelivuotinen ja pitää sisällään myös option yhdestä lisävuodesta. Pelaaja saapuu Unitediin reilun 30 miljoonan euron siirtosummalla.

Mkhitaryan, 27, ehti pelata 140 ottelua Dortmundissa, johon pelaaja liittyi vuonna 2013. Pelaamissaan otteluissa keskikenttämies viimeisteli seuralle 41 maalia.

– Olen erittäin ylpeä liittyessäni Manchester Unitediin, tämä siirto on unelma minulle, Mkhitaryan kertoi seuran sivuilla.

– Olen iloinen, että hän on päättänyt valita Unitedin. Uskon, että hän tekee hyvin nopeasti vaikutuksen joukkueeseen. Hänen pelityylinsä soveltuu Valioliigaan, kommentoi United-manageri José Mourinho hankintaansa.

Keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella loistavasti, eikä se jäänyt Mourinholta huomaamatta. Pelaajan siirron Unitediin paljasti jo aiemmin viime viikolla keskikenttämiehen entinen seura Dortmund (lue uutinen).

Manchester United

@ManUtd
We can confirm #MkhitaryanIsRed! Read the full statement as @HenrikhMkh completes his move: bit.ly/29mNLcZ

Mkhitaryan on Armenian maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Maajoukkueessa keskikenttäpelaaja on pelannut 59 ottelua, joissa on syntynyt 19 maalia.

Ennen armenialaista seuraan olivat jo liittyneet puolustaja Eric Bailly ja hyökkääjä Zlatan Ibrahimovic. Mourinho on kuitenkin paljastanut, etteivät hankinnat lopu vielä tähän mieheen.